Een schoolgebouw voor de Knarrenhof

Digitale Commissievergadering 2 maart

HOORNGIDS | Stichting Knarrenhof zoekt een mogelijkheid om voor senioren een wooncomplex te realiseren. De school de Spinaker bij de Dovenetel is leeg komen te staan en zou een mooie plek zijn voor 28 levensloopbestendige woningen. Het gaat om een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap project, waarbij de toekomstige bewoners worden betrokken bij het ontwerp. De raad wordt gevraagd in te stemmen met het verstrekken van een voorbereidingsbudget. Dat zal € 100.000,- zijn. Voordeel is ook dat er woningen vrij komen voor de doorstroming.

Er wordt lovend gesproken over het plan, maar er blijven ook vragen. Wat gaat het uiteindelijk kosten en kunnen de woonruimtes later voor grote bedragen worden doorverkocht? Wordt het ook bewoond door mensen uit diverse bevolkingsgroepen? Is er voldoende parkeerruimte?

Wethouder Arthur Helling prijst de positieve insteek van de fracties. Ook hij vindt het een goed plan. Dit is een stedenbouwkundige invulling die voor de wijk en de doorstroming prima is. De boekwaarde van het pand is te hoog om het project met betaalbare woningen goed te kunnen afmaken. Het verschil is het bedrag waarmee de gemeente dit project wel kan laten opstarten. Een andere invulling van het complex was moeilijker. Er is in de buurt een overcapaciteit aan parkeermogelijkheden en ook bij het wooncomplex is ruimte voor de auto’s te creëren. Voor het toewijzen is belangrijk dat de toekomstige bewoners achter het woonconcept staan.

De fracties kunnen instemmen met het raadsvoorstel.

Arthur Helling Wethouder Arthur Helling Wethouder

Reacties
Reactie: (Anna Groot )
3-3-2021, 16:07
Zou graag meer horen over dit project ,ik heb er interesse in m,vr,groeten Anna