Zorgen over ventilatie op Hoornse scholen

Fractie Éénhoorn stelt vragen hierover

HOORNGIDS | Eén van de mogelijkheden om besmetting met het coranavirus te voorkomen is een goede ventilatie. Zeker op scholen is dat van belang en het af en toe openzetten van de ramen zal zeker in de wintertijd geen wensbare oplossing mogen zijn. De fractie van ÉénHoorn vraagt zich af of er in Hoorn al maatregelen zijn getroffen om de ventilatie op scholen te verbeteren. Aart Ruppert van ÉénHoorn stuurde daarover een brief naar het Hoornse college”:

 

Art 36 vragen rijkssubsidieregeling verbetering ventilatie en binnenklimaat basis- en middelbare scholen.

Aan het College van Burgemeester en Wethouders,

‘De fractie van ÉénHoorn maakt zich grote zorgen over de ontwikkeling van de besmetting met het Corona-virus in Hoorn, een van de brandhaarden in West-Friesland. Al twee keer eerder stelde onze fractie schriftelijke vragen aan het college van B&W Hoorn over de kwaliteit van het binnenklimaat en de ventilatie op basis- en middelbare scholen. Recentelijk was er nog een corona-uitbraak op basisschool De Blauwe Morgenster in Middenbeemster waardoor dertig gezinnen noodgedwongen in quarantaine moesten.

Onze fractie vindt dat voldoende frisse lucht op basisscholen al vòòr corona een probleem was en dat dit vanwege de pandemie alleen maar nijpender is geworden.

Het Rijk heeft een subsidieregeling (360 miljoen in drie jaar) in het leven geroepen waarop gemeenten en schoolbesturen een beroep kunnen doen om het binnenklimaat van scholen te verbeteren. De fractie van ÉénHoorn bij monde van Aart Ruppert, raadslid, vraagt het college ondermeer welk beroep het heeft gedaan of gaat doen op deze subsidieregeling.’


Met vriendelijke groet,
A.S. (Aart) Ruppert

Corona uitbraak op de Blauwe Morgenster Corona uitbraak op de Blauwe Morgenster