Initiator muziektent in perk aan het Dal in HoornRadio Cultuur

HoornRadio Cultuur elke zaterdag van 12 tot 14 uur

HOORNGIDS | Anno 2021 is er een initiatief om (weer) een muziektent in Hoorn te plaatsen. Nu in het perk tussen Dal en Gedempte Turfhaven. De kleurenimpressie geeft een beeld hoe het er uit moet komen te zien. Hendric van Doorn ontvangt de initiator hiervan, Co van Dijk, zaterdag 6 maart om 12.15 uur in HoornRadio Cultuur op HoornRadio.

De zwart/wit foto komt uit het boek ’Hoornse Herinneringen’ van Braasem & De Ruyter De Wildt. Het toont de situatie van vóór 1927 van de Heerensociëteit met de muziektent die op palen in de Spoorsingel stond. Alles werd in 1927 gesloopt en nu staat er op die plek Muziekschool Gerard Boedijn. 

HoornRadio is in en rond Hoorn te ontvangen op DAB+, wereldwijd op hoornradio.nl en app Tunein Radio. Vanaf zaterdagavond 19.30 uur is het programma een week lang alsnog te beluisteren via ’Live Gemist’ op de website hoornradio.nl (ook op smartphone en tablet te ontvangen). 

Zo kan het er uitzien met muziektent in het plantsoen op het Dal Zo kan het er uitzien met muziektent in het plantsoen op het Dal
situatie van vóór 1927 van de Heerensociëteit met de muziektent situatie van vóór 1927 van de Heerensociëteit met de muziektent