Politici verzorgen als meesters en juffen online gastlessen voor 15 duizend leerlingen in het basisonderwijs

09-03-2021

HOORNGIDS | In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen geven politici online gastlessen voor het basisonderwijs (groepen 6 t/m 8). Centraal in de gastlessen staan de standpunten van hun politieke partij en persoonlijke motivatie om politiek actief te zijn. Met ruim 15 duizend aanmeldingen is er veel belangstelling voor de live en interactieve online gastlessen, waaraan deelname gratis is.

Juf Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid van GroenLinks, beet het spits af en is door hoofdmeester Jochem Uytdehaage (oud Olympisch Kampioen) én de kinderen het hemd van het lijf gevraagd. ”Wat een goede vragen, echt veel beter dan die van de journalisten”, complimenteerde juf Lisa de kinderen. Ook juf Dilan Yesilgoz (VVD) kwam met een verrassende uitleg over haar stap in de politiek. Juf Dilan tegen de kinderen: ”Ik wilde vroeger graag zangeres worden, maar ik kan niet zingen. Ik kan wel veel praten, dus toen werd het de politiek.”

Opvattingen
Leerlingen laten kennismaken met de veelzijdigheid aan personen en opvattingen in de politiek is een belangrijk doel van de Online Gastles Verkiezingsspecial. En dat lukt. Meester Otto ter Haar (De Groenen) gaat de kinderen uitleggen waarom we allemaal minder auto moeten rijden, juf Jeanet van der Laan (D66) gaat in op het belang van gezond snoepen en meester Johan Vlemmix (De Feestpartij) legt aan de kinderen uit wanneer papa en mama 10 duizend euro van zijn partij gaan krijgen.

Gastdocenten
Tot het team van gastdocenten behoren Lucille Werner (CDA), Johan Vlemmix (De Feestpartij), Lisa Westerveld (GroenLinks), Dilan Yesilgoz (VVD), Anne Kuik (CDA), Femke Merel van Kooten (Splinter), Mick de Vlieger (Code Oranje), Otto ter Haar (De Groenen), Leonie Vestering (Partij voor de Dieren), Renske Leijten (SP), Liane den Haan (50PLUS), Farid Azarkan (DENK), Rudmer Heerema (VVD), Caroline van der Plas (BBB), Jeanet van der Laan (D66) en Marieke Koekkoek (Volt).

Bekroond concept
Online Gastles brengt inspiratie in de klas door Topsporters en Bekende Nederlanders als meester en juf het stokje over te laten nemen van onderwijzend personeel uit het basisonderwijs in Nederland. Het concept won begin maart de prestigieuze Gouden SponsorRing. De Online Gastles Verkiezingsspecial is een initiatief van sportmarketingbureau SportsGen, met Stichting Sporttop als partner.

Team van Gastdocenten Team van Gastdocenten