Niemand wil arm zijn, iedereen wil rondkomen, de menselijke maat

Digitale Commissievergadering 9 maart

HOORNGIDS | De doelen: meekomen, rondkomen en vooruitkomen staan opgenomen in het Meerjarenbeleidsplan Sociaal Domein 2019-2023. Daarin wordt de vraag beantwoord: Wat doen we ervoor om te zorgen dat inwoners kunnen rondkomen?

In de visie wordt omschreven op welke manier de gemeente Hoorn de doelstellingen wil waarmaken. Hoorn pakt eerder de regie zorgt voor duidelijke en toegankelijke hulp. Er is ingezet op preventie, vroegsignalering, inkomensondersteuning, hulp bij schulden en civiele beschermingsmaatregelen.

Over het algemeen reageren de fracties heel positief op de visie, maar er is wel zorg over de betaalbaarheid. ÉénHoorn hoopt wel dat de website waar men de hulp kan aanvragen wat toegankelijker wordt gemaakt.

Wethouder Kholoud Al Mobayed is blij met de positieve reacties en dankt de fracties voor de bijdragen die in het proces vooraf is geleverd. Omdat de visie ook beleid betreft dat geldt tot na de volgende raadsverkiezingen is het aan het volgende college om bijvoorbeeld het percentage van 120% van het bijstandsniveau dat nu wordt gebruikt, desgewenst aan te passen. Zij zal de raad op de hoogte houden van de voortgang en de manier waarop de menselijke maat wordt toegepast.

Menselijke maat Menselijke maat