€ 290.342 voor Museumstoomtram dankzij deelnemers BankGiro Loterij

15-03-2021

HOORNGIDS | De Museumstoomtram in Hoorn heeft een cheque van € 290.342,- in ontvangst mogen nemen van de BankGiro Loterij. Dankzij de deelnemers op 15 maart 2021 heeft de BankGiro Loterij een bedrag van € 83.491.428,- kunnen verdelen onder culturele organisaties in Nederland, waaronder de Museumstoomtram.

Meespelen voor Museumstoomtram
De bijdrage aan de Museumstoomtram bestaat uit een vaste jaarlijkse bijdrage van € 200.000,- en een bedrag van maar liefst € 90.342,- van de deelnemers die ervoor kiezen direct voor de Museumstoomtram mee te spelen. Directeur René van den Broeke is ontzettend blij met de bijdrage. Juist in deze moeilijke tijden is het van groot belang dat de Museumstoomtram zich kan blijven ontwikkelen in de toekomst. ”Steeds meer mensen kiezen ervoor om speciaal voor de Museumstoomtram mee te spelen. Dat is veelzeggend en fantastisch!”

Het verhaal van de Stoomtram
De bijdrage zal worden aangewend om de publiekspresentatie in de museumwerkplaats in Hoorn in te kunnen richten. In de werkplaats op het museumterrein in Hoorn zal het verhaal van de Stoomtram in Nederland beter verteld kunnen gaan worden. Dit markante industriële monument wordt vanaf dit voorjaar gerestaureerd, uitgebreid en verduurzaamd. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond zal onder andere een presentatie worden gemaakt over De Stoomtram in Nederland waarin stoomtramlocomotieven RSTM 2 en WSM 23 - mooie contrasten in vele opzichten - een statische hoofdrol gaan spelen. Ook motorrijtuig 40 krijgt er een plek als te restaureren object. Het (uiteindelijk…) kunnen presenteren van beide objecten van de Westlandsche Stoomtramweg-Maatschappij is een lang gekoesterde wens in het rijdende museum.

Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers, vele tientallen miljoenen uitkeren aan musea en andere culturele instellingen in Nederland. Uit de opbrengst over 2020 werd een bedrag van maar liefst € 83.491.428,- geschonken aan een veelheid van culturele organisaties in ons land. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op hun collectie, of restauraties verrichten. De Museumstoomtram is sinds 2007 partner van de BankGiro Loterij.

Speel mee en steun
Deelnemen aan de BankGiro Loterij betekent dus niet alleen kans op mooie prijzen maar ook steun aan cultuur. De helft van de opbrengst gaat namelijk naar meer dan 60 organisaties die zich inzetten voor het behoud van cultureel en historisch erfgoed. Steun het culturele erfgoed in Nederland en speel mee! Ook jij kunt uiteraard geoormerkt meespelen voor de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Kijk voor meer informatie over de BankGiro Loterij en de organisaties die worden ondersteund op www.bankgiroloterij.nl (http://www.bankgiroloterij.nl)

BankGiro Loterij bijdrage in 2021 Foto Museumstoomtram BankGiro Loterij bijdrage in 2021 Foto Museumstoomtram