Gratis compost ophalen op 27 maart na afspraak

18-03-2021

HOORNGIDS | Op 27 maart kunt u na het maken van een afspraak gratis compost ophalen bij de HVC-locaties in Middenmeer (Koggerandweg 1) en Purmerend (Netwerk 60-62).
Normaal gesproken organiseert de Vereniging Afvalbedrijven de laatste zaterdag van maart de Landelijke Compostdag, maar dit gaat vanwege de coronamaatregelen niet door. Om toch gratis compost af te halen, biedt HVC dit alternatief aan.

Aanmelden
Na aanmelding kunnen inwoners met een auto mét aanhangwagen via de speciale drive-through compost ophalen. Het is niet mogelijk om zelf compost in bakken of zakken te scheppen. Aanmelden kan via hvcgroep.nl/compost (http://hvcgroep.nl/compost). Op het aanmeldformulier kiest u een locatie en tijdvak van een uur waarin u langs wilt komen.

Bevestiging
Ongeveer een week van tevoren krijgt u een bevestiging met daarin het exacte tijdvak (15 minuten) waarin u compost kan komen halen. Bezoekers blijven tijdens het bezoek in de auto zitten, medewerkers van HVC scheppen compost in de aanhangwagen.

Verplicht
Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als u dit niet doet. Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vindt u op www.hvcgroep.nl/gft (http://www.hvcgroep.nl/gft)

Compost scheppen Compost scheppen