Herstel van toerisme na coronabeperkingen

Doe mee aan onderzoek over toerisme in Hoorn

HOORNGIDS | Het toerisme ligt al lange tijd stil. Ook in Hoorn hebben we te kampen met de gevolgen van de coronacrisis. Als we de vooruitzichten mogen geloven dan kan er binnen afzienbare tijd weer meer. De gemeente Hoorn wil graag samen met de bewoners invulling geven aan die nieuwe periode. 

Wethouder Arthur Helling: “De gemeente Hoorn wil het toeristische herstel na de coronacrisis aanjagen en vormgeven voor de komende jaren. Hoorn wil graag meer stad worden en met zijn historische centrum kunnen toeristen voor een economische impuls zorgen. De meningen van inwoners van Hoorn zijn erg belangrijk om de toekomst vorm te geven.“

Enquête 
Wilt u meedenken over de toekomst van toerisme in Hoorn? Vul dan een enquête in van de gemeente. Meedoen kan tot en met 9 april via de website: www.hoorn.nl/toerisme-onderzoek (http://www.hoorn.nl/toerisme-onderzoek) . De uitkomsten van dit onderzoek zullen meewegen in de keuzes die nog gemaakt moeten worden over het toekomstig beleid voor toerisme in Hoorn. 
De vragenlijst is gebaseerd op internationale ervaringen op het gebied van toerisme met inbreng van inwoners. Een soortgelijk onderzoek is eerder uitgevoerd in onder meer Brugge, Gent, Leuven, Antwerpen, Mechelen, tien verschillende Zeeuwse gemeenten, Zuid-Limburg en de Hanzesteden.

Muziektent in Hoorn Muziektent in Hoorn