Verlenging van financieel mandaat Hoorns gemeentebestuur

Digitale Gemeenteraadsvergadering 23 maart

HOORNGIDS | Vorig jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel om het college van burgemeester en wethouders een mandaat te verlenen om zonder vooraf de raad te raadplegen financiële ondersteuning te kunnen geven aan personen en instellingen die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. Dat mandaat werd gegeven tot 31 december 2020, maar omdat corona nog steeds de maatschappij ontwricht vraagt het college aan de gemeenteraad om het mandaat te verlengen.

Naar aanleiding van de eerdere bespreking in de raadscommissie kwamen twee amendementen langs. In de eerste wordt gevraagd het mandaat te laten duren tot aan de vergadering waarin de kadernota aan de orde is. In het tweede amendement werd door Fractie Tonnaer gevraagd alle gelden die uit de Hoornse portemonnee komen langs de raad te laten lopen. Dat wordt niet door alle fracties onderstreept. Een paar fracties, zoals CDA en PvdA, willen alle uitgaven van meer dan 50.000 euro eerst bespreken in spoedvergaderingen van de raad.

Het eerste amendement wordt dankzij toezeggingen van wethouder Marjon van der Ven ingetrokken. Het tweede amendement haalde het met 18 voor en 17 tegen. Het geamendeerde voorstel werd met 29 stemmen voor en 6 tegen aangenomen. 

Financien Financien