Raad stemt in met plannen voor ontwikkeling van de Rozenbuurt

Digitale Gemeenteraadsvergadering 23 maart

HOORNGIDS | De ontwikkeling van de Rozenbuurt, met woningen en voorzieningen is in een eerdere raadscommissie naar voren gekomen. Het verhaal van wethouder Arthur Helling was toen, dat er weinig tegenstand tegen de plannen waren van de omwonenden. 

Omdat enkele raadsleden ook andere informatie daarover had bereikt, werd het onderwerp aangehouden. De bouwhoogte lijkt nu door veel meer bewoners in de buurt niet op prijs te worden gesteld en dat men daar anders aankijkt tegen de gevolgde procedures voor inspraak. Ook verkeersontwikkeling en parkeergelegenheid baren een aantal bewoners zorgen.

Dick Bennis (CDA) brengt alle bezwaren namens hen in en Aart Ruppert (Éénhoorn) maakt daar gehakt van en noemt het plan Rozenbuurt een prachtig plan. Omdat dit plan voortkomt uit de crisis- en herstelwet, kunnen niet de gebruikelijke procedures worden gevolgd. De Raad van State is reeds akkoord. Ook andere fracties geven aan dat de 450 woningen daar erg hard nodig zijn. Veel fracties willen geen vertraging.

Wethouder Arthur Helling legt uit dat er in de loop van het proces nog momenten zijn voor bewoners in de omgeving om een inbreng te hebben. Roger Tonnaer (FT) en Dick Bennis (CDA) dringen desondanks aan op herhaling van de gesprekken omdat zij van mening zijn dat de omwonenden niet voldoende gehoord zijn. Rob Droste (VVD) vindt dat de bezwaren worden ingegeven door emoties.

De stemming maakte duidelijk dat de meerderheid van de raad het collegevoorstel steunt.

Bouwlokatie Rozenbuurt in Zwaag Bouwlokatie Rozenbuurt in Zwaag