HARRY VAN LUNTEREN FRACTIEVOORZITTER VAN VVD-HOORN

ingevoerd op 21-3-2006

De nieuwe fractie van de VVD-Hoorn heeft unaniem Harry van Lunteren gekozen als haar nieuwe fractievoorzitter. Met de installatie van de nieuwe raad, afgelopen donderdag, is Van Lunteren (49) aan zijn tweede periode als raadslid in de gemeente Hoorn begonnen. De nieuwe situatie, waarbij de liberalen deel uitmaken van de oppositie in plaats van coalitiepartij te zijn, heeft een rol gespeeld bij dit besluit.
 
In de afgelopen raadsperiode was de huidige voorman van de VVD woordvoerder voor alles wat te maken had met ruimtelijke ordening, stadsontwikkeling, volkshuisvesting, economische zaken, horeca en toerisme. Met name de binnenstad kon en kan zich altijd van zijn gepassioneerde belangstelling verzekerd weten. Daarnaast was en blijft Harry PR-medewerker en persvoorlichter voor de VVD-Hoorn.
Hoe in deze raadsperiode de woordvoerderschappen bij de Hoornse VVD zullen worden verdeeld is nu nog niet bekend. Dit is mede afhankelijk van de commissiestructuur waar de nieuwe raad voor zal gaan kiezen.

“Ook in de vorige periode was de VVD fractie altijd al gezond kritisch richting het College”, aldus Harry van Lunteren, “als liberalen zijn we echte dualisten. Als oppositiepartij kun je de remmingen die je soms als coalitiepartij nog hebt laten varen en je onbevangen volledig uitspreken”.

Natuurlijk blijft de VVD-Hoorn haar wezen en haar gedachtegoed trouw. Klakkeloos overal tegen stemmen omdat je nu eenmaal in de oppositie zit hoort daar niet bij. “Daar waar het nieuwe college er nadrukkelijk voor kiest om een grotere rol in te ruimen voor wisselende meerderheden in de raad, zullen wij die meerderheden nadrukkelijk gaan opzoeken om toch een aantal van onze programmapunten verwezenlijkt te krijgen”, zegt de nieuwe fractievoorzitter, “wat dat betreft belooft het een boeiende periode te worden. Ruimte genoeg tussen de programma´s van hen die nu het college gaan vormen! Voor de goede orde, in de veertig punten die de partners nu zijn overeengekomen vinden we al veel van ons eigen programma terug”.