Andere kijk op Poort van Hoorn

24-03-2021

HOORNGIDS | Er heeft zich een stichting aangediend die een brief heeft verzonden naar de Hoornse gemeenteraad waarin uiteen wordt gezet dat de plannen voor de Poort van Hoorn anders zouden moeten. In een uitvoerige brochure geeft Stichting De Betrokken Poorter inzicht in de problematiek en biedt ook oplossingen. Zie het schrijven hieronder.

Geacht Raadslid,
In bijgaand document (zie link) wordt de onderbouwing van het raadsvoorstel van 10 november 2020, betreffende Stationsgebied Noord, behandeld. Uit het document blijkt dat deze onderbouwing een onvolledig en onjuist beeld schetst. Dat geldt overigens ook voor de beantwoording van de zg. “Wilde motie” van 12 november 2019.
Wij menen dat het document alle aanleiding geeft om het Raadsbesluit van 8 december 2020, aangaande het Stationsgebied Noord, opnieuw in overweging te nemen, mede op basis van het door onze Stichting bijgevoegde document.
Wij zijn gaarne bereid om nadere inlichtingen te verschaffen en mogelijke vragen te beantwoorden.
Daartoe hebben wij voor vrijdag 26 maart a.s. om 16.00 uur een digitale bijeenkomst gepland, waarvoor u tijdig een link zult ontvangen.

Met vriendelijke groet,
Stichting De Betrokken Poorter
Paul Stumpel, voorzitter.

Stationskwartier schets Stationskwartier schets

Reacties
Reactie: (joop weijers)
26-3-2021, 13:01
mijn plan is vele malen beter en voorzien op de toekomst met een groot plein voor het station met veel bomen en beschikbaar voor evenementen en kermis ...weg met die gekke trap bij het historisch stations gebouw. oude gebouw gebruiken voor officiele zaken niet stationskantoor boven de tunnel met andere voorzieningen en na de tunnel een grote rotonde voor verkeer naar grote waal en parkschouwburg en stad

Reactie: (Dirck)
25-3-2021, 14:59
Op Woensdag 24 voor Vrijdag 26 alle Raadsleden oproepen? Vele hebben een baan in dagdienst en vele kunnen nooit zo snel vrij regelen. dit moet in de avond gedaan worden, zo hou je geen Raadslid meer over in 2022.... Leuke tekening maar de manier van gelijk tijd en datum noemen zonder overleg? Dat vind is fout.