'Samen kijken naar Kunst' online bij De Blauwe Schuit

25-03-2021

HOORNGIDS | Wie zijn of haar kunstkennis wil vergroten kan dat nu heel eenvoudig vanuit de eigen huiskamer doen. Juliette Verhofstad verzorgt al enkele jaren kunstlezingen voor kunstencentrum De Blauwe Schuit, zowel in de Westfriese bibliotheken Opmeer, Medemblik en Hoogkarspel als bij De Blauwe Schuit in Hoorn zelf. Omdat deze bijeenkomsten voorlopig nog niet plaats kunnen vinden, biedt De Blauwe Schuit vanaf vrijdag 2 april de lezingen online via Zoom aan. De lezing is hierdoor voor iedereen te bekijken.

Kunsthistorica Juliette Verhofstad deelt op enthousiaste wijze haar kennis met de bezoekers. De lezing op 2 april is de eerste van een 3-luik over de kunstenaar Magritte. Deze surrealistische kunstenaar speelde in zijn werk vaak met de werkelijkheid, wat zeer bijzondere schilderijen oplevert die de toeschouwer even op het verkeerde been zet.

Aanmelden
De lezingen zijn via Zoom te volgen op vrijdag 2 april, vrijdag 16 april en vrijdag 23 april van 10.30 tot 11.30 uur. Alle lezingen zijn afzonderlijk te volgen en u dient zich per lezing opnieuw aan te melden. Aanmelden kan via inschrijven@blauweschuit.nl (mailto:inschrijven@blauweschuit.nl) waarna u een link ontvangt voor de lezing en een instructie voor het werken met ZOOM.
Na afloop van de lezing ontvangt u per e-mail een betaalverzoek via Tikkie van De Blauwe Schuit. Hiermee kunt u een vrijwillige bijdrage overmaken voor het bijwonen van de lezing. De normale bijdrage is € 5,- , maar u kunt zelf de hoogte van het bedrag aanpassen.
Meer informatie vindt u op www.blauweschuit.nl (http://www.blauweschuit.nl)

Juliette Verhofstad Juliette Verhofstad