Zwemplatform 'Bernhard' mogelijk terug in Julianapark

26-03-2021

HOORNGIDS | Er is een inzamelingsactie in gang gezet om het populaire zwemplatform ‘Bernhard’ terug te laten keren bij het schelpenstrandje in het Julianapark in Hoorn. In de zomer van 2020 hebben vandalen zodanige vernielingen aangericht dat het zwemplatform niet langer gebruikt kon worden. Door een opgezette actie komt daar mogelijk verandering in. 

Initiatiefnemer Jan Kollen had in 2019 het idee om het Julianapark wat uitdagender te maken door het plaatsen van een zwemplatform voor de jeugd. Na vele positieve reacties en de geweldige steun van sponsoren, werd het platform in de zomer van 2019 een feit. Jong en oud heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt. Het platform werd samen met de horecagelegenheid Slijs als een echte verrijking voor het Julianapark gezien.

Trap gesloopt
Afgelopen zomer kwam er helaas een abrupt einde aan de pret en is een trap van het platform moedwillig gesloopt. Er ontbraken ook verschillende onderdelen. Jan Kollen hoorde de vele teleurgestelde geluiden van de jeugd en heeft daarom besloten om zwemplatform ‘Bernhard’ een tweede, maar ook laatste, kans te geven. Leerwerkbedrijf Oostereiland schat de kosten voor het repareren en nog meer ‘hufterproof’ maken van het platform op 500 euro.

Inzamelingsactie
Om die reden start Jan Kollen een inzamelingsactie om het geld voor de reparatie op te halen. Het streven is om in het eerste weekend van mei het zwemplatform weer te water te laten. Op deze manier kan iedereen de hele zomer en hopelijk nog vele jaren daarna plezier hebben van zwemplatform Bernhard. Donaties zijn zeer welkom en kunnen gedaan worden via de link vooreenmooiestad.nl/bernhard (http://vooreenmooiestad.nl/bernhard) . Kinderen kunnen ook meehelpen met hun eigen acties, zoals bijvoorbeeld met de statiegeldopbrengst door het ophalen van lege flessen.

Zwemplatform 'Bernhard Zwemplatform 'Bernhard