Fusie Hollandia en Zwaluwen'30 voorlopig uitgesteld

28-03-2021

HOORNGIDS | Al geruime tijd zijn meerdere werkgroepen binnen de voetbalverenigingen Hollandia en Zwaluwen’30 aan de slag om de nieuwe vereniging na fusering vorm en inhoud te geven. Het streven was dat beide verenigingen per 1 juli 2021 zouden samengaan. Om uiteenlopende redenen wordt deze datum niet gehaald. 

Er zijn gesprekken gevoerd, zowel onderling als met de gemeente Hoorn, over de accommodatie (gebouwen en velden), de financiële basis van de vereniging en de kansen van het geheel voor de toekomst. Daarbij was de streefdatum 1 juli van dit jaar, maar dat zal minimaal een jaar dienen te worden opgeschoven, waarmee het zeer twijfelachtig is of vanaf seizoen 2023-2024 het Julianapark de uitvalsbasis zal zijn van HZC Hoorn (de voorlopige werknaam van de fusieclub). 

Gemeente Hoorn
Maandag 22 maart is tijdens de online vergadering tussen de projectgroep en bestuursleden van de beide verenigingen ter tafel gekomen dat een fusie per 1-7-2021 helaas niet kan worden gerealiseerd. Gemeente Hoorn gaat volgens de huidige planning pas eind juni een beslissing nemen over de hoogte van hun bijdrage, deels bestaande uit de overnamesom van het HCSV Zwaluwen ‘30 complex, deels bestaande uit subsidie. Hierdoor kunnen de verenigingen niet aan de eisen voldoen van de KNVB om komend jaar als fusieclub deel te nemen aan de competities.

Sluitende businesscase 
Om aan de uitgangspunten van beide clubs voor de fusie te kunnen voldoen, zal en moet er een sluitende businesscase liggen. Hier wordt nu op z’n vroegst eind juni 2021 over beslist, waardoor het risico te groot is om nu de leden te laten instemmen met een fusie. Er wordt nu toegewerkt naar realisatie van de fusie per 1 juli 2022. 

Zwaluwencomplex 18 juni 2020 C Zwaluwencomplex 18 juni 2020 C