De Siriusstraat in Hoorn komt weer tot leven

Laatste flat Siriusstraat gesloopt, eerste flat bewoond

HOORNGIDS | Terwijl aan de ene kant van de straat de laatste flat aan de Siriusstraat in Hoorn volledig tegen de grond is gegaan, zijn aan de andere kant van de straat de nieuwe bewoners druk doende hun nieuwe onderkomen eigen te maken in de eerste gereedgekomen flat. 

Op verschillende balkons ondernemen de bewoners een poging om een glimp op te vangen van de schaars aanwezige zon en geraken de verschillende parkeerplaatsen aan de achterkant van de gebouwen, daar waar de straat de naam Noorderlicht heeft gekregen, steeds drukker. Langzaamaan komt de Siriusstraat weer tot leven. Met deels teruggekeerde bewoners en deels mensen die van elders komen.  

De Komeet
Daar waar de eerste bewoners hun intrek nemen heet het gebouw ’De Komeet’. Daarin bevinden zich 74 sociale huurwoningen. De woongebouwen in de straat krijgen benamingen die in de sfeer van de buurt passen. Het volgende woongebouw, ’De Evenaar’, kent 81 sociale huurwoningen en zal nog voor de zomer van dit jaar in gebruik worden genomen. Aansluitend volgt ’De Meteoor’ met  43 sociale huurwoningen die ook voor de zomer van dit jaar gereed voor bewoning zullen zijn. Daarna volgt het woongebouw ’Eclips’ met 69 vrije sector huurwoningen waarvan de oplevering staat gepland voor het eind van dit jaar. Verderop in de planning staat dan nog het woongebouw ’Nova’ met 99 sociale huurwoningen dat in 2023 gereed moet zijn.

Siriusstraat inclusief start bestrating Siriusstraat inclusief start bestrating
Siriusstraat 29 maart 2021 Siriusstraat 29 maart 2021
Siriusstraat laatste flat gesloopt Siriusstraat laatste flat gesloopt