Bewoners uit Warder blij met energieproject van Wooncompagnie

Zonnepanelen geven Jaap en Tiny extra energie

HOORNGIDS | Zelf je energie opwekken: het is iets dat Jaap en Tiny Bessem uit Warder al jaren graag wilden. Dat Wooncompagnie hun woning heeft voorzien van negen panelen doet het echtpaar ook meer dan goed. De panelen geven Jaap en Tiny letterlijk en figuurlijk energie. ‘We doen iets voor het milieu én besparen een flink bedrag,’ zeggen ze.

”De brief van Wooncompagnie waarin stond dat we in aanmerking kwamen voor zonnepanelen, heb ik meteen getekend en nog diezelfde dag op de post gedaan”, vertelt Jaap. ”Zelf je energie opwekken, die kans laat je toch niet liggen? De panelen liggen nu ruim een jaar op het dak van onze woning en ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Ze functioneren naar volle tevredenheid.”

Een flinke besparing
”Steeds meer mensen en bedrijven houden zich bezig met het thema milieu en ik vind het mooi dat Wooncompagnie daarin meegaat”, vervolgt Jaap. ”Zonnepanelen zijn heel rendabel. Mijn vrouw volgt het op haar telefoon en laat me regelmatig zien wat we opwekken. Daar sta je versteld van. Eigenlijk zijn het lichtpanelen, want de zon hoeft niet te schijnen om energie op te wekken”, legt Jaap uit. ”Een beetje licht is genoeg. We betalen voor de panelen maandelijks een klein bedrag aan huur, maar die kosten vallen echt in het niet bij de opbrengsten. De panelen leveren ons netto tegen de vierhonderd euro per jaar op, dat is natuurlijk mooi meegenomen.”

Nog meer wooncomfort
Jaap is in de ban van alles wat te maken heeft met energiebesparing. Zo heeft hij jaren geleden al het dak van de woning geïsoleerd en isolatieglas aangebracht: ”Inmiddels heeft Wooncompagnie dat dunnetjes overgedaan. Het huis is van top tot teen optimaal geïsoleerd en er is hoogwaardig isolatieglas geplaatst. Onze woning is daardoor nog comfortabeler geworden.”
Huurders van Wooncompagnie die willen weten of ook zij in aanmerking komen voor zonnepanelen, kunnen terecht op de website van de corporatie: www.wooncompagnie.nl (http://www.wooncompagnie.nl)

Zonnepanelen Wooncompagnie - Warder-fam Bessem Zonnepanelen Wooncompagnie - Warder-fam Bessem