Always Forward 100 jaar en springlevend

04-04-2021

HOORNGIDS | De Hoornse voetbalvereniging Always Forward bestaat vandaag, 4 april, exact 100 jaar. En Forward zou Forward niet zijn als dat niet groots gevierd zou worden. Corona of geen corona. De inwoners van Hoorn hebben dat aan den lijve kunnen ondervinden op verschillende locaties.

De hele binnenstad staat in het teken van het feestelijk jubileum. Historische beelden zijn voorzien van het Forwardtenue en de vele deelnemers aan de Always Forward Jubileumtour, een puzzeltocht die de deelnemers op interactieve wijze meeneemt door het honderdjarig bestaan, hebben de gelegenheid aan kunnen grijpen om een foto te maken van dit unieke moment. De jubileumtour voerde de deelnemers langs verschillende karakteristieke plekken in de stad, alwaar vragen beantwoord moesten worden, een opdracht moest worden uitgevoerd (bijvoorbeeld een selfie maken), of anderszins punten binnenhalen om in aanmerking te kunnen komen voor een prijs. De prijsuitrijking vindt vandaag plaats.

Jubileumboek
Always Forward heeft ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan een schitterend boek uitgegeven, waar voorzitter Willem Kluft, zelf een wandelend open boek, met zichtbaar genoegen over vertelt. ”We zijn al in een heel  vroeg stadium met een grote ploeg aan de gang gegaan om ervoor te zorgen dat er een jubileumboek uit zou komen waar iedereen graag in zou kijken en het ook wil bewaren. Ik ga geen namen noemen, want dan doe je altijd weer andere mensen tekort, maar wil graag iedereen - schrijvers, fotografen, dossierduikers, meedenkers, meedoeners - bedanken die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van dit prachtige boek. De hele honderdjarige historie staat er in. Honderden foto’s. Honderden herinneringen. We weten zeker dat we met dit boek heel veel mensen een groot plezier doen. Ook de jongeren.”

Producten en acties
Always Forward is gezegend met een rijke schare sponsors. Om er zeker van te zijn dat het honderdjarig bestaan van Always Forward niemand zal ontgaan, zijn er gedurende de hele maand april jubileumproducten en -acties terug te vinden bij verschillende sponsors van de club: jubileum chocoladetruffels bij De Poort, jubileumgebak bij Bakkerij Otten, jubileumijs bij Vivaldi, jubileumshirt bij Duijn Teamsport, jubileumburger bij Burger, jubileum-energiereep bij Bakker van Hoorn, een jubileumcreatie bij Spataro en een jubileumlikeur bij Lokaal Oost West. 

Met z’n allen

Ondanks de coronamaatregelen slaagt Always Forward er toch in om tot een grootse viering te komen. Want dát kunnen ze bij de club in het Wilhelminapark. Gefeest wordt er. Samen zoals altijd. Want zoals het motto van de vereniging luidt: ”Always Forward zijn wij met z’n allen”. Meer informatie over het jubileumboek en alle activiteiten rond het jubileum zijn te vinden op www.alwaysforward.nl (http://www.alwaysforward.nl) en https://www.facebook.com/svalwaysforward (https://www.facebook.com/svalwaysforward) .

AF 100 jaar - Jongens van Bontekoe AF 100 jaar - Jongens van Bontekoe
AF 100 jaar - Stationsplein 2 AF 100 jaar - Stationsplein 2
AF 100 jaar - Havenkantoor AF 100 jaar - Havenkantoor