Onaangekondigd Paasbezoek, vrouw rijdt huis binnen

05-04-2021

HOORNGIDS | Een gezin aan de de Gerard den Brabanderhof in Hoorn kreeg op zondagavond 4 april nog net voor het ingaan van de avondklok van 10 uur wel heel onverwacht bezoek. Terwijl de kinderen vredig lagen te slapen op de bovenverdieping van het huis werd op de zitbank in de huiskamer de rust wel heel erg ruw  verstoord doordat een auto dwars door de gevel reed, daarbij de zitbank meesleurend om vervolgens met nog ronkende  motor meters verderop tot stilstand te komen. 

De bewoners waren niet alleen buitengewoon geschrokken, ze werden ook in hun eigen huiskamer geconfronteerd met de bestuurster die minstens zo geschrokken oogde. Eenmaal bij zinnen gekomen werd geconstateerd dat er niemand zodanig gewond was dat de ziekenwagen moest worden opgeroepen, maar wel dat de aangerichte schade aanzienlijk was. 

Rijbewijs kwijt
Toegesnelde buren hadden inmiddels de hulpdiensten ingeschakeld die niet lang daarna ter plekke waren om de balans op te maken. Het bleek te gaan om een automobiliste van 23 jaar, afkomstig uit Hoorn, die vanwege gevaarlijk rijgedrag terstond werd aangehouden. Ook bleek er een indicatie dat zij middelen had gebruikt die de rijvaardigheid beïnvloeden. Om die reden werd een bloedtest afgenomen om te onderzoeken of dit daadwerkelijk het geval is. Haar rijbewijs werd ingevorderd. 
Na van de schrik te zijn bekomen werd de bewoners duidelijk gemaakt dat zij de nacht elders moesten doorbrengen. De afdeling verkeersongevallen analyse van de politie Noord-Holland stelt een nader onderzoek in naar de aanrijding. De brandweer is ter plekke een onderzoek gestart om de constructie van de woning te controleren. 
 
Foto’s: Inter Visual Studio

Auto rijdt huis GdB binnen Auto rijdt huis GdB binnen
Gdb afgesloten Gdb afgesloten

Reacties
Reactie: (Hans Bruynsma)
5-4-2021, 12:01
Ik mag dan heel oud zijn, ik herinner me uit Amsterdam een aanrijding tussen een Canadese legertruck met de befaamde Budapester van de NZH op de Adm. De Ruijterweg in Amsterdam, waarbij de tram ontspoorde en een woningblok inreed, Ter plaatse is dat aan de lichtgekleurde stenen nog steeds te zien.