Petitie gestart voor behoud snackbar in haven

"Houd de haven van Hoorn levendig, behoud de snackbar"

HOORNGIDS | Ferry K. is een petitie gestart voor het behoud van de snackbar in het Havenkwartier. De snackbar dreigt te moeten verdwijnen, hetgeen door veel inwoners van Hoorn wordt betreurd. 

Ferry K. laat in de petitie weten: ”Hoorn staat bekend om zijn haven. Zomers loopt het vol met toeristen wat deze stad bruisend maakt. De visboer naast de Hoofdtoren is verdwenen en nu dreigt de snackbar ook te verdwijnen. Mensen op de kade brengen ook weer andere mensen op de been. Gezelligheid hoort in de haven. Even een rondje om met de kinderen, deze gaan wel mee voor een ijsje. Vanuit een andere haven een rondje varen en een pitstop maken om een patatje te eten en weer terug. Dit brengt reuring in de haven en trekt ook volk naar de stad. Een flater vanuit de gemeente naar de resterende ondernemers. Een haven zonder spijs is als een broodje kroket zonder broodje.
Laat de gemeente Hoorn de haven in zijn waarde laten. Teken deze petitie voor behoud voor dit leuke pandje met een nieuwe eigenaar.”

Kijk voor meer informatie over de petitie op Houd de haven van hoorn levendig behoud de snackbar (https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/gemeente_hoorn_houd_de_haven_van_hoorn_levendig_behoud_de_snackbar/?fljJTnb&fbogname=Henk&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1200022-houd_de_haven_van_hoorn_levendig_behoud_de_snackbar&utm_term=ljJTnb%2Bnl&fbclid=IwAR0JN-LalIgi20GOFFWSvtj5GM-TTanpUNnoW96ZTsUQ4ISQUQowa_rVuMQ)

Snackbar 't Hoofd Snackbar 't Hoofd

Reacties
Reactie: (Marianne )
7-4-2021, 18:41
Het zou heel jammer zijn. We halen daar zomers als we in de stad zijn, regelmatig een ijsje met kleinkinderen. Dan kunnen ze zelf kiezen of ze voor een waterijsje, magnum of softijs gaan. Dat lukt niet op een terras. Net als even een patatje met iets lekkers erbij. Bij een snackbar is dan zoveel meer keus. Natuurlijk de petitie getekend. Er verdwijnt teveel kleine ondernemingen in het mooie Hoorn.

Reactie: (Jos Groot)
7-4-2021, 16:45
Wie zit er achter dit plan? Het zou best wel het museum van de twintigste eeuw kunnen zijn. Zij verkopen immers ook patat en wil wellicht met een terras zijn waar verkopen zonder concurrentie.

Reactie: (G.Houter)
7-4-2021, 13:22
Ambtenaren en bestuurders moeten zich gaan realiseren dat zij in functie zijn om het belang van de burger te dienen ... Dit belang mag best iets kosten!

Reactie: (Leon S.)
6-4-2021, 23:13
Jammer als zo'n locatie verloren gaat. Het bestaat al zo lang als ik me kan heugen (alhoewel het er iets minder lang staat dan dat ik oud ben). De viskraam van Parlevliet, op het stenen Hoofd, staat nu ook al tijden leeg na zijn pensioen. Beide locaties zijn een lange tijd deel geweest van onze mooie haven-buurt. Niet alleen voor de mensen die direct in de buurt wonen, maar ook voor andere mensen die in Hoorn en omgeving wonen, en graag naar de haven lopen/fietsen voor een ommetje (daar ben ik er een van). En natuurlijk dagjesmensen, toeristen, vakantiegangers, alsmede schippers, bemanning en passagiers van de bruine en witte vloot.

Reactie: (Lucienne)
6-4-2021, 18:54
Die snackbar hoort daar gewoon, het is onderdeel van de Hoornse haven. Zonder de snackbar is het niet meer de oude Hoornse haven!

Reactie: (Sandra Ilona de Graaf)
6-4-2021, 16:56
Als geboren Horinees en nu al jaren als toerist vind ik dat de snackbar MOET blijven in de haven . De toerist moet de visboer al missen in de haven en nu al geen snackie meer te krijgen ,geen lekker ijsje als het warm weer is ,waar gaat het heen met mijn Hoorn ???? wel veel geld innen aan toeristen belasting maar geen natje of droogje aanbieden in de haven ,enkel kan je naar een restaurant .....maar iets op de hand ,ho maar . Zo jaag je ook de mensen weg die met hun boot aanmeren .......belachelijke beslissing !!

Reactie: (Jan van den berg)
6-4-2021, 16:43
als oud eigenaar die in maart 1974 met snackbar 't Hoofd is begonnen onderteken ik natuurlijk de petitie de snackbar bestaat al 47 jaar het zou vreslijk zijn als het zou vedrwijnen.