Ironman 70.3 Westfriesland uitgesteld

Evenement zal plaatsvinden van 24 tot en met 26 september 2021

HOORNGIDS | De IRONMAN 70.3 Westfriesland en bijbehorende wedstrijden worden uitgesteld. Door de landelijk geldende maatregelen rondom het coronavirus, is in overleg met de zeven Westfriese gemeenten, de veiligheidsdiensten en gezondheidsorganisaties, besloten dat de geplande datum (25 – 27 juni 2021) te vroeg komt. 

Dit wordt namens Eddy Bakker, voorzitter van de Stichting Westfriesland-Events, welke namens de zeven Westfriese gemeenten opdrachtgever is van dit lokale evenement met internationale exposure, heden bekend gemaakt.

Nét te vroeg
“We hebben de afgelopen maanden samen met de regio Westfriesland, veiligheidsdiensten en ons team hard gewerkt om te zorgen dat het IRONMAN-weekend in Westfriesland plaats kon vinden op de geplande datum. Echter, door de landelijk geldende maatregelen rondom het coronavirus komt eind juni nét te vroeg. Daarom hebben we in overleg besloten om het evenement te verplaatsen naar het laatste weekend van september. Wij begrijpen dat dit voor atleten een teleurstelling is, maar helaas laat de huidige omstandigheden ons geen keuze, de veiligheid van atleten, omwonenden, vrijwilligers en personeel heeft altijd onze hoogste prioriteit”, aldus Rob Frambach, wedstrijddirecteur van IRONMAN The Netherlands.

Perspectief 
In verband met het perspectief dat de Nederlandse overheid vanaf 1 juli voor de evenementenbranche biedt, is gekozen voor een nieuwe datum in september 2021. Onder voorbehoud van de op dat moment geldende maatregelen zullen de evenementen die onderdeel uitmaken van de IRONMAN 70.3 Westfriesland plaatsvinden van 24 tot en met 26 september 2021.
De verplaatsing van het evenement brengt ook enkele wijzigingen in het programma voor het race-weekend met zich mee. De wijzigingen zijn, net zoals meer informatie over het evenement, te vinden op www.ironman.nl (http://www.ironman.nl) . Atleten zijn middels een e-mail geïnformeerd over de gevolgen voor hun inschrijving.

Ironman Westfriesland Supporters Ironman Westfriesland Supporters