Frans van Schaik uit Blokker schrijft indrukwekkend en meeslepend boek over een onbekende periode uit onze geschiedenis

17-04-2021

HOORNGIDS | Frans van Schaik (1956) werkt al meer dan 40 jaar in het mbo - onderwijs en is hoofd Internationalisering aan het ROC Horizon College. Daarnaast is hij schrijver. In zijn debuutroman Scheyn weet hij op indrukwekkende wijze een tamelijk onbekende, maar belangrijke episode in onze geschiedenis weer te geven in de vorm van een meeslepend en bij vlagen zeer ontroerend verhaal. 

Tegen de achtergrond van allerlei politieke en economische belangen verhaalt hij hoe een groep vrienden weet te overleven in hun strijd tegen het verraad.

Over het boek:
Het is 1636. Maarten Post, een 13-jarige jongen, doet klusjes op Bickerswerf in Amsterdam. Na een dodelijk ongeval besluit zijn oom en beroemd landschapschilder, Frans Post, hem mee te nemen naar Brazilië waar de West-Indische Compagnie de suikerplantages op de Portugezen wil veroveren.
Voor vertrek hoort Maarten, buiten zijn wil om, dat een groep vrijhandelaren uit protest tegen het handelsmonopolie van de WIC, wapens wil leveren aan de Portugezen en aan hen de aanvalsplannen van het Hollandse leger wil verraden: het begin van een spannende reeks gebeurtenissen die Maarten en zijn vrienden brengt naar Kaapverdië, Brazilië en Afrika. Zal het hun lukken het verraad op tijd te ontmaskeren?

Scheyn V LR (1) Scheyn V LR (1)
Frans van Schaik Frans van Schaik