Grote zoekactie naar Sumanta Bansi uit Hoorn

Onderdeel schep gevonden in zoektocht naar vermiste Sumanta

HOORNGIDS | Vandaag wordt opnieuw gezocht naar het lichaam van de sinds februari 2018 vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn. Dit keer wordt zowel in het water als op het land gezocht in recreatiegebied De Hulk in Scharwoude.

De verdwenen Sumanta woonde tot haar verdwijning aan de Zevenster in Hoorn. De politie gaat uit van een misdrijf en heeft al meerdere zoekacties op touw gezet, waaronder het Robbenoordbos.

Na het vinden van een voorwerp in het recreatiegebied De Hulk is het zoekgebied verder vergroot en verklaard tot ’plaats delict’. Het voorwerp dat het team tijdens de zoekactie heeft aangetroffen, is een onderdeel van een schep.

Eerder heeft de politie naar buiten gebracht dat uit onderzoek is gebleken dat het lichaam van de Hoornse zeer vermoedelijk is begraven en daarbij gebruik is gemaakt van een schep. Ook is uit dat onderzoek naar voren gekomen dat de schep mogelijk (af)gebroken zou zijn en in het water is gegooid. Of dit onderdeel afkomstig is van de schep die mogelijk gebruikt is bij het begraven van de vermiste Sumanta Bansi, is nog niet duidelijk. Het onderdeel is veiliggesteld en zal worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.

 

Foto’s: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Zoekactie naar Sumanta Bansi 2 Zoekactie naar Sumanta Bansi 2
Zoekactie naar Sumanta Bansi 1 Zoekactie naar Sumanta Bansi 1
Zoekactie naar Sumanta Bansi 3 Zoekactie naar Sumanta Bansi 3
Zoekactie naar Sumanta Bansi 4 Zoekactie naar Sumanta Bansi 4