Clean2Anywhere en WerkSaam zetten samenwerking voort

22-04-2021

HOORNGIDS | Bij Clean2Anywhere (C2A) doen cliënten van WerkSaam werkervaring op met de bouw van een boot uit gerecycled plastic afval. Deze samenwerking bevalt zo goed, dat C2A en WerkSaam de samenwerking verstevigen met een nieuw samenwerkingsconvenant. Woensdag 21 april vond de ondertekening – geheel volgens de coronarichtlijnen – plaats.

Marjolijn Dölle, directeur van WerkSaam Westfriesland: “We zijn heel blij met de samenwerking met C2A. Onze cliënten krijgen op de werf in de baai van Marina Kaap Hoorn alle kans om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Het afgelopen jaar hebben veel jongeren, die om allerlei redenen thuis zaten, via dit leer-werktraject stappen gezet richting de arbeidsmarkt. Sommigen zijn zelfs al doorgestroomd naar betaald werk. Dit is dankzij de begeleiding van Edwin en Liesbeth ter Velde en hun team. Voor cliënten zijn zij een veilige haven, waar ze hun talenten kunnen ontdekken. Ook het groepseffect is groot en de begeleiding van onze coaches leidt er toe dat er grote stappen op de Participatieladder worden gezet.”

Gaaf
Edwin ter Velde: “Wat ontzettend gaaf om met de enorm diverse groep mensen samen te werken. Het verrast me iedere dag waartoe we met elkaar in staat zijn. Naast de prachtige 17de eeuwse werkboten die gebouwd worden ontwikkelen de deelnemers persoonlijk groei en iets betekenisvols voor de maatschappij.”
Marjolijn Dölle vervolgt: “Naast de bouw van gerecyclede plastic boten start Edwin ter Velde, waarschijnlijk komende zomer al, ook met de bouw van modulaire woningen. Ook dit is een prachtig initiatief, omdat dit voor onze cliënten ook kansen biedt op een echte baan. Wat mij betreft is deze samenwerking win-win-win, omdat we cliënten helpen om ze weer in hun kracht te zetten, in sommige gevallen levert het een betaalde baan op en we dragen ons steentje bij aan de vermindering van plastic afval.”
Foto v.l.n.r.: Edwin ter Velde (oprichter C2A), Kholoud Al Mobayed (voorzitter WerkSaam Westfriesland) en Marjolijn Dölle (directeur WerkSaam Westfriesland). Niet op de foto, wel aanwezig: Peter Ursem (voorzitter C2A)

C2A en WerkSaam C2A en WerkSaam