Voorstel om Levi Noë te benoemen tot stadsdichter (Video)

Fractie Tonnaer schrijft aanbevelingsbrief aan college van B&W

HOORNGIDS | Fractie Tonnaer stelt het college van burgemeester en wethouders voor om Levi Noë te benoemen tot stadsdichter. Levi studeerde in 2017 af aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Dit jaar was hij actief op het Health Valley Event, voor Gehandicaptenzorg Nederland en heeft hij zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. In bijgaande video die op 27 februari 2020 is opgenomen, treedt Levi Noë op voor Gehandicaptenzorg Nederland.

Meer vindt u op de Facebookpagina van Levi: https://www.facebook.com/levi.noe.58 (https://www.facebook.com/levi.noe.58)
 

Onderstaand de aanbevelingsbrief van Fractie Tonnaer:

 

Aan College van Burgemeester en Wethouders Hoorn

Betreft: voordracht nieuwe stadsdichter

Hoorn, 26 april 2021

Geacht College,

In 2005 is Cornelis Putemmer benoemd tot eerste (onbezoldigd) stadsdichter van Hoorn. Putemmer (werkelijke naam: Kees Aker) was stadsdichter tot zijn overlijden op 23 oktober 2008. Hij trad regelmatig op tijdens stadsfeesten, recepties en jubilea voor Hoornse verenigingen en de gemeente met vooral humoristische gedichten. In de Korte Achterstraat is een gedicht van Cornelis Putemmer aan de gevel bevestigd.

Steven Engel was in 2010 stadsdichter van Hoorn. Vanaf januari 2013 is Hedwig Baartman een aantal jaren stadsdichter geweest. Vooral in deze moeilijke coronatijd verlangen onze inwoners naar vrolijke en troostende gedichten. Een nieuwe stadsdichter kan deze gedichten het best schrijven.

U heeft waarschijnlijk diverse geschikte kandidaten die Hedwig Baartman als dichter kunnen opvolgen. Desondanks stellen wij voor om Levi Noë te benoemen tot stadsdichter van Hoorn. Levi studeerde in 2017 af aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Dit jaar was hij actief op het Health Valley Event, voor Gehandicaptenzorg Nederland en heeft hij zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Levi kan volgens onze fractie de 1,5 meter corona-afstand tussen inwoners denkbeeldig verkleinen en de monumentale haven, binnenstad, nieuwbouwwijken en de dorpen Blokker en Zwaag in mooie bewoordingen schilderen.

Daarom verzoeken wij het college van B&W om Levi Noë te benoemen tot stadsdichter en hem alle creatieve vrijheid te geven die daarbij nodig is.

 

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,

Roger Tonnaer, gemeenteraadslid