Westfriese SportExperience verschoven naar september

28-04-2021

HOORNGIDS | De Stichting Westfriese Sportverkiezingen was voornemens om 3 juli in Wervershoof haar eerste Sport Experience te organiseren. Een geheel nieuw sportspektakel, gericht op een grote betrokkenheid van jong en oud, sporter en enthousiasteling, om kennis te maken met verschillende sporten door middel van clinics, demonstraties en wedstrijden. Door de coronaperikelen stuit de organisatie op verschillende praktische problemen en heeft om die reden besloten het evenement te verschuiven naar september.

De organisatie had gehoopt het evenement op 3 juli op de Westrand in Wervershoof te kunnen houden, en daarom is de organisatie al volop gaande. De vorderingen verlopen prima, het draaiboek begint al heel goed vorm te krijgen. De medewerking van de mensen van de accommodatie, de verenigingen en allerlei andere personen en organisaties die hierbij een rol gaan spelen, is perfect en het enthousiasme in de Westfriese sportwereld is zeer groot.
 
Onzekerheid
Helaas is er één ding dat de organisatie niet in de hand heeft en dat is de ontwikkeling van het coronavirus. Met als gevolg: grote onzekerheid over wat wél en niet kan op 3 juli, maar zeker ook in de voorbereiding. In de laatste fase gaat nu ook het fysiek ontmoeten en bespreken een rol spelen. Ook ter plekke op de locatie, over de exacte invullingen van de demonstraties, de clinics en de wedstrijden. In de huidige situatie is dat nog zeker niet verantwoord en daarom is besloten om de dag van 3 juli te verschuiven naar zaterdag 18 september.

Perspectief
Uiteraard een teleurstelling voor iedereen die er mee te maken heeft en zeker voor diegenen die al met de voorbereidingen bezig zijn. Maar het is niet geheel onverwacht. En het zou te kort doen aan de Westfriese SportExperience als de organisatie en verdere voorbereidingen niet optimaal kunnen worden uitgevoerd. De organisatie wil per se voorkomen dat dit ten koste van het evenement gaat. Daarom het uitstel, dat ook weer perspectief biedt. De scholen zijn dan weer volop begonnen, de Olympische sporters zijn weer terug met hopelijk prachtige resultaten en dat geeft weer tal van kansen voor een daverende start van dit geweldige nieuwe evenement in Westfriesland.

Nieuwe traditie
Voorzitter Dick Bennis: ”Een groot aantal sporten zal te zien en te beoefenen zijn. Het zal vervolgens naar meer moeten smaken, zodat men ook na 18 september blijft bewegen. Traditionele sporten, maar ook moderne sporten en vormen van bewegen. Hoe je beweegt maakt niet uit, als je maar beweegt. 
Wij zijn heel enthousiast over het nieuwe initiatief en met ons vele anderen. Het moet het begin zijn van een nieuwe traditie die ieder jaar op een andere plek in West-Friesland zal worden georganiseerd.”

Westfriese SportExperience Westfriese SportExperience