GGD HN organiseert 3 juni de online bijeenkomst ‘Je puber online. Wat moet je weten?’

30-04-2021

HOORNGIDS | GGD Hollands Noorden (GGD HN)  organiseert 3 juni 2021 de online lezing ‘Je puber online. Wat moet je weten?’. Dit is de tweede in een reeks van lezingen over het opvoeden van pubers die dit jaar aangeboden worden door de GGD Hollands Noorden. Belangrijke informatie voor ouders over de leuke en minder leuke kanten van mediagebruik van pubers. En praktische en concrete tips om je puber te begeleiden bij sociale media en gamen.

Waar liggen de grenzen
Jongeren zijn er maar druk mee: WhatsApp, Instagram, Snapchat, gamen. Sociale media hebben een grote aantrekkingskracht; jongeren kunnen uren naar schermen kijken. Ook ouders brengen veel tijd door achter een scherm. Dit geeft vaak veel plezier, maar soms zitten er ook mindere leuke kanten aan het gebruik van sociale media. Denk hierbij sexting, cyberpesten en challenges. Hoe houd je online zijn leuk voor je puber en voor jezelf? Hoe houd je als ouders toezicht?  Wat laat je toe en wat niet? Waar liggen de grenzen? Tijdens deze online bijeenkomst neemt Bamber Delver, expert op het gebied van jongeren en media, je mee in de digitale belevingswereld van jongeren. Je krijgt een goede indruk wat jongeren leren op sociale media, maar ook waar ze juist op moeten letten. Daarnaast krijg je als ouder tips en handvatten hoe je kunt omgaan met de uitdagingen die dit met zich meebrengt. 

Datum, tijd, locatie, kosten, trainer en aanmelden
De online bijeenkomst  vindt plaats op donderdagvond 3 juni 2021 van 20.00 tot 21.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. De trainer is Bamber Delver, directeur Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Ouders kunnen zich aanmelden via www.ggdhn.nl/cursussen (http://www.ggdhn.nl/cursussen) 

Vragen over opvoeden
Als je naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen hebt kun je bellen met GGD HN, telefoon 088-0100550 voor het maken van een (online) afspraak met een opvoedadviseur. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl (mailto:positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl). Meer informatie over opvoeden is te vinden op de website www.positiefopvoeden.nl (http://www.positiefopvoeden.nl) regio Noord-Holland-Noord en www.ggdhollandsnoorden.nl (http://www.ggdhollandsnoorden.nl) .
Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in de regio Alkmaar, Kop van Noord-Holland en West-Friesland en de GGD Hollands Noorden.

Je puber online Je puber online