De markt is weer compleet inclusief non-food

30-04-2021

HOORNGIDS | De beperkingen op de markt voor non-food marktkramen zijn opgeheven. De markt is daardoor weer helemaal compleet. Kleding, sieraden, bedtextiel, zeep, servies en bloemen. U vindt de non-foodmarktkramen weer op de vertrouwde weekmarkten in Hoorn. 

Op de markt gelden uiteraard de coronaregels. De markten zijn breed opgesteld zodat er voldoende afstand kan worden gehouden.

Markten en de coronaregels
De gemeente organiseert verschillende markten. In verband met het coronavirus, zijn er aangescherpte regels voor de markten. Markten mogen alleen doorgaan als klanten 1,5 meter afstand kunnen houden. De weekmarkten zijn op:
- Dinsdag in de Kersenboogerd, op het Betje Wolffplein.
- Woensdag in de Risdam, bij winkelcentrum de Huesmolen.
- Zaterdag in de binnenstad.

Extra ruime opzet zaterdagmarkt in de binnenstad
Op de zaterdagmarkt in de binnenstad vindt u zo’n 45 food- en non-food-kramen (zoals kleding en bloemen). U vindt de kramen verspreid over de Gouw, Gedempte Turfhaven, Dal en het Breed. Er is voor extra brede looppaden tussen de kramen en de winkels gezorgd. Op deze manier is er nog meer ruimte tussen en rondom de kramen en kunnen bezoekers 1,5 meter afstand houden. Ook wordt bezoekers gevraagd om op een rustig moment te komen, bijvoorbeeld in de ochtend.

Ook winkels weer open
Naast de welkome aanvulling met de non-food marktkramen op de Hoornse markten mogen ook de winkels weer open en hoeven klanten geen afspraak meer te maken. De coronamaatregelen voor mondkapjes, afstand houden en het advies om drukte te vermijden blijven gelden.

Markt in Hoorn Markt in Hoorn