HoornRadio maakt samen met Puur Hoorn serie podcasts

Primeur: uitzending eerste aflevering 15 mei om 14 uur

HOORNGIDS | Van leeg champignondoosje tot een zeewaardig schip. Edwin ter Velde van Clean2Anywhere vertelt hoe het kan tijdens de eerste Puur Hoorn podcast op zaterdag 15 mei om 14.00 uur. Het is een primeur van een reeks podcasts ‘Puur Hoorn voor een duurzame stad’. De podcasts worden via HoornRadio uitgezonden. In een aantal afleveringen vertellen we je alles wat je wil weten over energie besparen in huis, vergroening van je wijk, afvalplastic; zonde om weg te gooien, fleurige tuinen en de overstap van aardgas naar schone warmte. In de eerste aflevering vertelt Clean2Anywhere hoe je stadsjutter kan worden, afvalplastic kan verzamelen en mee kan werken aan de bouw van een VOC Fluytschip gemaakt uit afvalplastic.  

In deze nieuwe reeks podcasts hoor je interessante opvattingen, ervaringen, delen we kennis en geven we tips. Zo kan jij aan de slag met het verduurzamen van je huis, buurt en stad. Iedereen kan wat doen aan het klimaat en wij vertellen je hoe. Luister de afleveringen waar en wanneer het jou uitkomt. Thuis aan de keukentafel, tijdens een wandeling of onderweg in de trein. 

Samen bereik je meer 
Puur Hoorn heeft samen met bewoners, organisaties en bedrijven die zich inzetten voor een duurzame stad, de podcasts opgenomen. In volgende afleveringen gaat Gemeente Hoorn in gesprek met een betrokken bewoonster uit de Kersenboogerd over het warmtenet. En buurtgroep Risdam-Noord Groen! vertelt hoe zij hun wijk vergroenen en zo biodiverser maken. Duurzaam Bouwloket geeft tips over hoe je start met het energiezuinig maken van je woning. En volgens tuinvereniging Groei & Bloei kan je zelfs zonder groene vingers met minder steen en meer groen een tuin onderhouden. 

Meer informatie
De podcasts zijn in samenwerking met verschillende Puur Hoorn partners en HoornRadio gemaakt. Alle afleveringen luister je vanaf 15 mei wekelijks om 14.00 uur via www.hoornradio.nl (http://www.hoornradio.nl). Het programma van de uitzendingen vind je op www.puurhoorn.nl/agenda (http://www.puurhoorn.nl/agenda). Je kan na elke uitzending de podcast rustig terug luisteren. Je vindt ze op www.puurhoorn.nl (http://www.puurhoorn.nl). Reageren? Mail naar info@puurhoorn.nl (mailto:info@puurhoorn.nl) voor jouw idee of opmerking. 

Edwin ter Velde van Clean2Anywhere Edwin ter Velde van Clean2Anywhere