Onderzoek naar verkeersveiligheid gevaarlijke kruising Van Dedemstraat / Koepoortsweg / Joh. Poststraat

Weggebruikers en buurtbewoners kunnen enquête invullen voor beter onderzoek

HOORNGIDS | Het kruispunt Van Dedemstraat / Koepoortsweg / Johannes Poststraat is één van de meest gevaarlijke kruispunten binnen de gemeente Hoorn. Dat wordt ook zo ervaren door veel weggebruikers, die veelal oproepen tot het plaatsen van stoplichten of het maken van een rotonde. Ook het afsluiten van wegen wordt als suggestie naar voren gebracht. 

Twee studenten van het basisteam Hoorn die een opleiding volgen tot politiekundige analyseren het kruispunt om vervolgens op basis van de drie E’s (Education, Engineering en Enforcement) een adviesrapport te schrijven. Dit rapport richt zich op het analyseren van problemen en het bieden van een oplossing, zoals: educatie van de weggebruiker, (her)inrichting van het kruispunt en/of de handhaving van verkeersregels. 

Omwonenden
Omwonenden en gebruikers van het kruispunt reageerden enthousiast op het feit dat het kruispunt onderwerp is van een onderzoek. Eén van hen meldt: ”Je komt als fietser vanaf de van Dedemstraat bijna niet aan de beurt om linksaf te slaan richting Vredehofstraat bij drukte. Heel veel fietsers gaan hierdoor de stoep op bij bakkerij Otten. Dus vervolgens is het op de stoep weer gevaarlijk voor voetgangers door voorbijgaande fietsers. Verder wordt er alle avonden hier keihard geracet. Ook richting Vredehofstraat. Angstaanjagend hard. Sommige van die racemonsters steken de Koepoortsweg over vanaf de Van Dedemstraat richting de Johannes Post (of andersom) zonder te stoppen of zonder te kijken. Als je hier een tijdje gaat zitten kijken, dan gebeuren er alle dagen ’bijna-ongelukken’ en ook regelmatig gebeurt er echt wat. Scooters en fietsers worden hier heel vaak overhoop gereden. Het is echt een verschrikking. Regelmatig moeten we vanuit de bakkerij hulp verlenen aan mensen en jongeren. Al jarenlang.”

Enquête 
Wie als weggebruiker dit kruispunt frequenteert kan behulpzaam zijn bij deze enquête door input te leveren binnen dit onderzoek. De enquête kan ingevuld worden via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjC5oUxMGA1SV2W9zAY0zQlO4IKuBx_F1ZinnTWxEdiR8aFw/viewform?fbclid=IwAR2x7c8meN9glmyLg0w-iNWU5SmuNCz3GCVY6zxDwraYkqv7OzrNPI__nEw (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjC5oUxMGA1SV2W9zAY0zQlO4IKuBx_F1ZinnTWxEdiR8aFw/viewform?fbclid=IwAR2x7c8meN9glmyLg0w-iNWU5SmuNCz3GCVY6zxDwraYkqv7OzrNPI__nEw)

Van Dedemstraat - Koepoortsweg - Johannes Poststraat Van Dedemstraat - Koepoortsweg - Johannes Poststraat