Chris de Meij met onmiddellijke ingang uit Hoornse VVD-fractie

Stap genomen om partij te behoeden voor elke schijn van betrokkenheid

HOORNGIDS | Zondagavond maakte Chris de Meij per mail aan zijn VVD-fractiegenoten bekend, dat hij met onmiddellijke ingang terugtreedt uit de VVD-fractie in de Hoornse gemeenteraad en als onafhankelijk raadslid verdergaat. Dit is niet in goede aarde gevallen bij het partijbestuur en wordt aangeduid als ’zetelroof’, aldus het NHD.

Aanleiding voor deze stap van De Meij, is de volgens het gemeentebestuur ’illegale bomenkap’ op het terrein van de Stichting Stadslandbouw Hoorn, bij het bedrijventerrein Hoorn80. De bomen moesten weg  om plaats te maken voor een voedselbos. Als voorzitter van de stichting, is hij daarvoor verantwoordelijk. Naar verluidt zijn op dat terrein bomen gekapt zonder dat de stichting in het bezit was van de daarvoor benodigde vergunning. De gemeente heeft van dit ’misdrijf’ aangifte gedaan.

Niet zien aankomen?

Uit een gesprek dat Johan van der Tuin had met VVD-fractiegenoot Bert van Dijkhuizen, uitgezonden op zaterdagochtend in Radio Actueel op HoornRadio, werd nog gesproken over het ”tijdelijk terugtrekken en het zich voorlopig op de achtergrond houden” van Chris de Meij. De stap om zich geheel uit de fractie terug te trekken en als onafhankelijk raadslid verder te gaan, heeft de fractie blijkbaar niet zien aankomen.

De Meij blijft VVD trouw

De Meij heeft laten weten zijn partij trouw te zullen blijven en als onafhankelijk raadslid door te gaan totdat de lucht tussen de Stichting Stadslandbouw en de gemeente Hoorn is opgeklaard. Hij zegt zijn partij met deze stap te willen behoeden voor elke schijn van betrokkenheid. 

VVD Hoorn VVD Hoorn