Beeldentuin Expoost weer open vanaf zaterdag 22 mei

18-05-2021

HOORNGIDS | Zaterdag 22 mei gaat de fraaie beeldentuin van pop-up museum Expoost aan de Roode Steen weer open. Het museumgebouw zelf blijft vooralsnog gesloten, hopelijk mogen de deuren daarvan begin juni weer open.
 
De mooie stille beeldentuin van Expoost, in het hartje van de stad, is een lust voor het oog. De enthousiaste vrijwilligers zorgen er continue voor dat de tuin perfect wordt onderhouden. In samenwerking met Stichting In den Beginne zijn er ook weer enkele fraaie nieuwe beelden aan de tuin toegevoegd. 

Beelden
Maar tot op dit moment kon het publiek er niet van genieten. Daar komt nu verandering in: vooruitlopend op de opening van musea gaat de tuin alvast open, komende zaterdag 22 mei. 
Er zijn beelden te zien van de kunstenaars Marina van der Kooi, Juliette van Bavel, Rolf Mulder, Ton Kalle, Dick Simonis, Helena Lambert en Petry Claassens, Hetty Looman en Marion Jebbink. 
Aangezien het pop-up museum zelf nog gesloten blijft, kan de tuin bezocht worden via de achteringang van het naastgelegen Ysbrantsz Boutique Hotel aan het Achterom. Het hotel beschikt ook over een fraai terras, dus u kunt het bezoek aan de beeldentuin combineren met een heerlijke versnapering (uiteraard niet verplicht). De beeldentuin is open tijdens de openingsuren van het terras van Ysbrandtsz. De toegang is gratis.

Museumgebouw nog gesloten
In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus blijft het museumgebouw van Expoost voorlopig nog gesloten. Zodra het weer mag, naar verwachting begin juni, zal Expoost openen met de expositie ’Inktspot’, met de beste 100 politieke tekeningen van 2020. Verderop in het jaar zal het museum een fraaie overzichtstentoonstelling verzorgen van de Hoornse kunstenaar Servaas Schoone (1950 - 2001).

Beeldentuin Expoost Beeldentuin Expoost