Onno van Veldhuizen (58) stopt als burgemeester van Enschede

Vertrek om gezondheidsredenen

HOORNGIDS | Vandaag heeft Onno van Veldhuizen aan de vertrouwenscommissie laten weten te stoppen als burgemeester van Enschede. Hij kiest ervoor om niet voor een tweede termijn te gaan. Hij blijft burgemeester van Enschede tot begin oktober zijn eerste termijn afloopt. 

Corona

Na van 2003 tot medio 2015 burgemeester van Hoorn te zijn geweest, begon hij op 2 oktober 2015 als burgemeester van Enschede. Vorig jaar werd hij getroffen door corona. Hij werd ernstig ziek en was maanden met ziekteverlof.

Enkele weken geleden had hij in het programma Radio Actueel van HoornRadio een groot interview met Johan van der Tuin. Hij toonde zich daarin optimistisch over zijn herstel, maar tegelijkertijd hield hij er ook rekening mee dat hij de zware baan van burgemeester misschien vaarwel moest zeggen.

Tegen RTV-Oost zegt Van Veldhuizen ”Weliswaar ben ik er echt van overtuigd dat ik na corona mijn oude kracht weer zal vinden, tegelijkertijd is er ook het gevoel niet meer zo onbarmhartig hard in de volle openbaarheid te willen werken”.

Hij geeft aan dat er iets anders op zijn pad is gekomen, waar hij verder mee zou willen. Hij laat nog in het midden wat dat is. Hij zegt wel graag in Enschede te willen blijven.

Luister naar het Radio-interview dat Johan van der Tuin had met Onno van Veldhuizen op 13 februari jl. Het interview duurt 44 minuten. Klik hier (https://soundcloud.com/radiobontekoe/interview-op-13-februari-2021-met-onno-van-veldhuizen-4426-minuten).

Onno van Veldhuizen Onno van Veldhuizen