Zwerfafval rapen in Hoorn tijdens NLdoet

22-05-2021

HOORNGIDS | Op zaterdag 29 mei van 10.00 - 13.00 uur kun je tijdens NLdoet weer vele mensen zwerfafval zien rapen in Hoorn. CleanUp Hoorn roept wederom de inwoners van de stad op om mee te helpen Hoorn zoveel mogelijk zwerfafvalvrij te maken. Deze keer worden deelnemers ook getrakteerd op een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Afgelopen maart was de eerste actie van de groep CleanUp Hoorn. Inwoners konden zich toen inschrijven om samen in Hoorn het verschil te maken tijdens de Landelijke Opschoondag. Men kon ervoor kiezen om alleen te lopen of gekoppeld te worden aan een buurtgenoot om samen te lopen. Ook andere groepen zoals bijvoorbeeld de Waal Handjes uit de Grote Waal en Dierenambulance Hoorn e.o. zijn deze dag in groten getale gaan lopen. Het was een groot succes. Er zijn leuke contacten opgedaan en er is zeer veel zwerfafval geraapt.
Helaas blijft het nog altijd nodig om dit soort acties te organiseren. Daarom is de landelijke NLdoet dag waarbij Nederland de handen uit de mouwen steekt, een ideaal moment om weer een rondje te gaan lopen.

Koffie en iets lekkers
Uit feedback van de deelnemers bij de Landelijke Opschoondag bleek dat er behoefte is aan een punt waar je ook je afval kwijt kunt. Daarom worden er deze keer speciale wijkpunten ingericht waar je je zwerfafval kunt achterlaten tussen 10.00 en 13.00 uur. Er wordt ook getrakteerd op een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers. Bij elk punt staat één van de vrijwilligers buiten om de deelnemers coronaproof op te vangen. Dit zijn de verzamellocaties:
Binnenstad: Havenwinkel, Visserseiland 220
Blokker, B&O, Zwaag: Parkeerplek bij Sporthal Zwaag, Munnikenwoud 1
Grote Waal: Wijkcentrum, Grote Beer 3
Hoorn Noord & Venenlaan: Wijkcentrum, Sint Eloystraat 106
Kersenboogerd: Wijklab, Aagje Dekenplein 24

Samen lopen
Mensen kunnen zelf op eigen initiatief lopen. Een foto van de dagvangst kan gedeeld worden via de site van CleanUp Hoorn. Zo ontstaat er aan het einde van de dag een mooi totaaloverzicht van alle inzet. Inwoners die graag buurtgenoten willen ontmoeten om samen te lopen kunnen zich ook via de site https://cleanup.vooreenmooiestad.nl (https://cleanup.vooreenmooiestad.nl) aanmelden. Op het gemeentehuis zijn er voor de inwoners vooraf gratis afvalgrijpers beschikbaar. uiteraard zolang de voorraad strekt.

CleanUp Hoorn
Deze groeiende club van inwoners heeft zich als doel gesteld om Hoorn zwerfafvalvrij te maken en te houden. Met hulp van stichting Voor een mooie Stad, Intermaris, Stichting Netwerk, Puur Hoorn, het Vrijwilligerspunt en in dit geval NLdoet worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie kijk op https://cleanup.vooreenmooiestad.nl (https://cleanup.vooreenmooiestad.nl)

Zwerfafval 4 Zwerfafval 4