Akkoord over sociaal plan voor medewerkers Deen

25-05-2021

HOORNGIDS | Deen heeft met de vakbonden en ondernemingsraad overeenstemming bereikt over een sociaal plan voor haar medewerkers. Voor alle medewerkers ligt er een uitstekend sociaal plan. De medewerkers die werkzaam zijn bij een bedrijfsonderdeel waarvan de werkzaamheden niet worden voortgezet door de kopende partijen, hebben de vrije keuze voor een herplaatsingstraject of een beëindigingsvergoeding. 

Voor de medewerkers waarvan de functie niet vervalt, is baanbehoud voor tenminste 3 jaar gegarandeerd. Daarbij geldt dat indien de arbeidsvoorwaarden bij de kopende partij beter zijn, deze ook voor hun gelden.

Vrije keuze
Het sociaal plan is een belangrijke stap in de verkoop van de winkels van Deen. Leendert van Eck, algemeen directeur Deen Supermarkten, zegt hierover “Deen is heel blij om overeenstemming te hebben bereikt met de vakbonden en de ondernemingsraad. En hoewel de verkoop van Deen natuurlijk een grote schok was voor de medewerkers hebben we door inspanning van de familie Deen wel een buitengewoon goed sociaal plan weten te realiseren, waarbij medewerkers een vrije keuze hebben.”

Inzet familie Deen
De basis voor dit sociaal plan is gelegd door de familie Deen die zich tot het uiterste heeft ingezet om zo goed mogelijk te zorgen voor de bijna 10.000 medewerkers. Dat het belang van de medewerkers voorop staat blijkt ook uit de toezegging voor een ‘bedank’bonus, waarover alle medewerkers persoonlijk zijn geïnformeerd. De medewerkers van Deen krijgen 10% bonus uitgekeerd over hun gewerkte uren in de laatste 6 maanden, teruggerekend vanaf het moment dat AH, Vomar en Dekamarkt eigenaar worden. 

Afronding nabij
De definitieve verkoop van Deen komt zo steeds dichterbij. Albert Heijn, Dekamarkt en Vomar hebben inmiddels toestemming gevraagd voor de aankoop van de Deen winkels bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). 
Naar verwachting wordt de verkoop van Deen in de tweede helft van dit jaar afgerond. Als de overname ongewijzigd doorgang vindt, gaan er 39 winkels naar Albert Heijn, 22 vestigingen naar Vomar en 19 naar Dekamarkt.
 

Joost Deen en Leendert van Eck Joost Deen en Leendert van Eck

Reacties
Reactie: (Johan)
26-5-2021, 14:59
Een oprot premie? Ik heb begrepen dat het grootste gedeelte van de 9000 medewerkers gewoon baangarantie hebben gekregen. Ze kunnen gewoon blijven werken alleen dan bij AH, Dekamarkt of VOMAR. De arbeidsvoorwaarden blijven hetzelfde. Ik raad u aan nogmaals het sociale plan eens goed door te lezen. Welke organsaitie geeft na een riante coronabonus ook nog eens een bedank bonus aan zijn personeel. Ik begrijp dat u (als werkneemster?) teleurgesteld bent dan Deen verdwijnt. Maar dergelijke reactie heeft Deen niet verdiend. Ik kan dit weten als oud werknemer van dit geweldige bedrijf.

Reactie: (Mary Treep)
25-5-2021, 16:07
Wat brengen ze het mooi !! maar de 10 % bonus regeling is niets anders dan een verkapte antipleegloop regeling , wat ze brengen als of het iets geweldigs en de oprot premie voor banen die straks niet meer bestaan daar gaat een heeeeel groot deel van naar de belasting !!