'Brand' bij Jules Verne school in Grote Waal

Brandweer organiseert ontruimingsoefening

HOORNGIDS | Brandweerwagens met volledig geëquipeerde brandweermannen maakten het plaatje helemaal compleet bij de Jules Verneschool aan de Orionstraat in de Grote Waal te Hoorn. Hun aanwezigheid betrof echter geen echte brand, maar een ontruimingsoefening waaraan door de kinderen en het begeleidend personeel met groot enthousiasme werd deelgenomen. Ook werd er onderricht gegeven door de brandweerlieden. 

De woordvoerder van de brandweer: ”Het is belangrijk regelmatig te oefenen met de uitvoering van een ontruimingsplan. Niet alleen voor ons als brandweer, maar ook voor, in dit geval, de school is het van belang om met enige regelmaat een ontruimingsoefening te organiseren. Het kan van levensbelang zijn dat er snel en adequaat wordt gehandeld en dat kan alleen als er regelmatig geoefend wordt. Daarbij wordt gekeken naar vluchtroutes, de locatie van onder andere brandblusmiddelen, evacuatieplattegronden en procedures voor een veilige ontruiming bij calamiteiten.”
De oefening is inmiddels afgerond. De kinderen konden alweer snel terug naar de klas. Ze hebben het ondergaan als een leuke onderbreking.

Ontruimingsoefening Jules Verne 3 Ontruimingsoefening Jules Verne 3
Ontruimingsoefening Jules Verne 4 Ontruimingsoefening Jules Verne 4
Ontruimingsoefening Jules Verne 1 Ontruimingsoefening Jules Verne 1
Ontruimingsoefening Jules Verne 2 Ontruimingsoefening Jules Verne 2
Ontruimingsoefening Jules Verne 5 Ontruimingsoefening Jules Verne 5
Ontruimingsoefening Jules Verne 6 Ontruimingsoefening Jules Verne 6