Hoorn over op schone warmte, podcast over warmtenet in de Kersenboogerd staat on line

Uitzending Puur Hoorn podcast op HoornRadio zaterdagmiddag na het nieuws van 14 uur

HOORNGIDS | De derde podcast in de serie van vijf: ’Puur Hoorn voor een duurzame stad’ staat online op www.puurhoorn.nl (http://www.puurhoorn.nl). Zaterdag 29 mei wordt deze ook uitgezonden op HoornRadio. Het gaat in deze podcast over de warmtetranstitie in Hoorn en specifiek de aanleg van een warmtenet in de Kersenboogerd.

De ambitie van gemeente Hoorn is om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Daarmee wordt bedoeld, dat alles wat we in Hoorn doen geen negatieve gevolgen heeft voor het klimaat. De warmtetransitie – de verandering van het gebruik van aardgas naar schone vormen van warmte – speelt hierin een grote rol.

De Kersenboogerd is als eerste wijk aangewezen om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de verandering van aardgas naar schone warmte. Dit onderzoek richt zich op het centrumgebied van de Kersenboogerd en de techniek van een warmtenet.

In de rest van de Kersenboogerd liggen andere mogelijkheden meer voor de hand zoals volledig elektrisch. Projectleider warmtetransitie van de gemeente Hoorn wordt door een betrokken wijkbewoonster uit de Kersenboogerd hierover bevraagd.

HoornRadio is in en rond Hoorn te ontvangen op DAB+, wereldwijd op hoornradio.nl en app tunein radio. De Puur Hoorn Podcasts zijn op elk moment te beluisteren via de site www.puurhoorn.nl (https://www.puurhoorn.nl) en www.hoornradio.nl (http://www.hoornradio.nl) (ook op smartphone en tablet te beluisteren).  

Centrumgebied Kersenboogerd Centrumgebied Kersenboogerd

Reacties
Reactie: (Ben)
31-5-2021, 13:41
Goede podcast! Duidelijk waar we nu staan met dit project. Helaas niet zover als sommige propaganda mij wil doen geloven. Reken maar dat HVC en Intermaris hun subsidiebronnen klaar hebben staan. Een heel andere situatie dan de gemiddelde eigen woningbezitter in KB. Die tijdelijke grote gasketels in de wijk, dat is ook nog wel een dingetje. Die wil niemand gedurende 5 jaar onder zijn raam hebben. Nu ja, ik ben in ieder geval weer bijgepraat!