Meewandelen met 'Hoorn Beweegt'

29-05-2021

HOORNGIDS | Nu het weer beter wordt en de coronamaatregelen het toelaten, start het wandelprogramma ’Hoorn Beweegt’. De eerste wandelingen zijn in de week van 31 mei. Later instromen is ook mogelijk.

Samen wandelen is leuk en gezond. Maar het is niet voor iedereen makkelijk om meer te bewegen. Vanwege lichamelijke problemen of omdat het lastig is om alleen de eerste stap te zetten. Zeker in deze tijd is wandelen een veilige en gezonde manier om in beweging te komen of te blijven. Het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ helpt hierbij.

Tijden en dagen per wijk
Er wordt gelopen in de periode van 31 mei tot en met 16 september 2021 wekelijks vanaf zes verschillende locaties. Dat zijn 16 weken.
Grote Waal: maandagen van 19.00 tot 20.00 uur
Kersenboogerd: dinsdagen van 10.00 tot 11.00 uur
Risdam-Zuid: dinsdagen van 19.00 tot 20.00 uur
Blokker: woensdagen van 10.00 tot 11.00 uur
Kersenboogerd: donderdagen van 11.00 tot 12.00 uur. Dit is een speciale wandeltraining voor deelnemers met een laag wandeltempo. Hier kunt u ook aan meedoen als u bijvoorbeeld met een wandelstok of rollator loopt.
Hoorn-Noord: donderdagen van 19.30 tot 20.30 uur
Als de wekelijkse wandelingen erop zitten, volgt in september nog een speciale Hoornse driedaagse en een finaledag.

Kosten
De kosten om deel te nemen aan het complete programma zijn 10 euro. Dat betaalt u bij de eerste keer meewandelen. Later instromen dan eind mei/begin juni is ook mogelijk. Als u de sport- en cultuurstrippenkaart van de gemeente heeft, kunt u hier ook mee betalen.

Coronamaatregelen
Bij het gehele wandelprogramma wordt gehoor gegeven aan de dan geldende coronamaatregelen. In vergelijking met de vorige edities van het wandelprogramma, betekent dit onder meer dat er na een wandeling geen koffie of thee met elkaar gedronken wordt. Ook zijn er geen extra bijeenkomsten op het gebied van voeding, bewegen en leefstijl.

Meer weten en inschrijven
Voor meer informatie over het wandelprogramma Hoorn Beweegt, kijkt u op www.hoornbeweegt.nl (http://www.hoornbeweegt.nl). Daar kunt u zich ook gemakkelijk aanmelden.

Foto: wandelgroep in Blokker. Foto is genomen tijdens een eerdere editie van het wandelprogramma toen er nog geen coronamaatregelen waren

Wandelprogramma 2021 Wandelprogramma 2021