Geef je mening over de verkeersveiligheid in Hoorn

01-06-2021

HOORNGIDS | In heel Nederland wordt gewerkt aan het Strategisch Plan Verkeersveiligheid. Het doel is om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Ook de gemeente Hoorn wil de straten en fiets- en wandelpaden graag veiliger inrichten. Daarom wordt in kaart gebracht welke locaties aandacht verdienen. Ook wil de gemeente Hoorn graag weten op welke plekken het goed gaat met de verkeersveiligheid.

De gemeente Hoorn vindt het belangrijk en waardevol dat inwoners hierover meedenken. Dit kunnen ze doen door middel van een kaart waarop inwoners locaties kunnen aanwijzen. De link naar de kaart staat hier (http://www.hoorn.nl/verkeersveiligheid). Het invullen duurt zo’n 10 minuten en de verwerking van gegevens gebeurt anoniem. Reageren kan van 1 tot en met 14 juni. Lukt het invullen van de online kaart niet? Dan kunnen inwoners hun aandachtspunten voor 15 juni doorgeven via verkeer@hoorn.nl (mailto:verkeer@hoorn.nl).

Groot onderhoud
Met de door inwoners aangegeven locaties maakt de gemeente Hoorn een analyse van de verkeersveiligheid in de gemeente. Ook de gegevens over ongevallen en snelheidsdata worden hierbij betrokken. Bij nieuwe plannen, zoals groot onderhoud aan wegen, worden de aangewezen knelpunten zo veel mogelijk meegenomen.

Enquête over verkeersveiligheid Enquête over verkeersveiligheid

Reacties
Reactie: (Ina van de Merwe)
2-6-2021, 10:13
Sinds vorig jaar april woon ik in de Johannes Poststraat. Ik kende de kruising bij bakkerij Otten wel maar vooral doordat ik in de Koepoortsweg reed. Nu is het vooral omdat ik daar moet oversteken meestal wandelend met de hond. Ik schrik inderdaad heel vaak van het gedrag van automobilisten. Hoe langer zij daar hebben staan wachten om over te steken hoe meer frustratie ze hebben. Vooral diegene met hete kleine pikkie moeten zich laten gelden tot ver in de Johannes Poststraat. Het zou mooi zijn als daar vaker op de snelheid werd gecontroleerd. De Koepoortsweg is naar mijn gevoel een straat voor fietsers waar de automobilist te gast moet zijn en zich daar dan ook naar hoort te gedragen. Een rotonde op de kruising bij bakkerij Otten zou in ieder geval de snelheid eruit halen en toch zorgen voor doorgang. Fijn dat jullie de moeite nemen om dit te onderzoeken en ons de gelegenheid te geven om onze mening te geven. Succes er mee