Voor iedere gelegenheid een andere tas

02-06-2021

HOORNGIDS | Zowel in fysieke winkels als in online shops zijn enorm veel opties aan tassen te vinden, die enorm in vormen, maten, kleuren, printen en materialen kunnen verschillen. Niet elke tas is geschikt voor elke gelegenheid, waardoor iedereen waarschijnlijk meer dan één tas in huis heeft. In dit artikel bespreken we de verschillende soort tassen die je kan kopen en waarvoor deze tassen het beste gebruikt kunnen worden. Zo weet je welke tassen misschien nog handig zijn om aan te schaffen om je collectie compleet te maken.

Wat heb je nodig?
Verschillende situaties vragen om verschillende tassen. Het is daarom belangrijk om goed per situatie te kijken wat je gaat doen en wat je daar dan precies voor nodig hebt. Ga je naar je werk, dan heb je waarschijnlijk een laptop nodig en zal je nog andere dingen meenemen (zoals een schrift of broodtrommel) om de dag door te komen. Ga je lunchen met een vriendin, dan hoef je waarschijnlijk niet veel meer dan je portemonnee en je mobiel mee te nemen. Elke situatie vraagt om een andere tas. Hieronder staan een aantal tassen beschreven die handig zijn op bepaalde momenten bij je te hebben. Kopen maar.

Laptoptas dames
Wanneer je naar werk gaat, is de kans groot dat je je eigen laptop meeneemt. Om ervoor te zorgen dat je deze niet in je hand hoeft mee te slepen, is het handig een tas te kopen waarin de laptop en eventuele andere dingen passen en goed zijn beschermd. Een laptoptas is daarvoor een logische oplossing. Deze houdt genoeg ruimte voor de laptop, maar is door haar vaak smalle uiterlijk niet al te lomp om mee te nemen. Ook rugzakken zijn een goede optie voor naar je werk. Een goed voorbeeld van een laptoptas dames is een Ted Baker tas (https://www.thebagstore.nl/tassen/ted-baker), die zitten ook nog eens fijn en voelen, omdat ze het gewicht over twee schouders verspreiden, niet zo zwaar.

Schoudertas dames
Schoudertassen zijn enorm divers en komen dan ook bij verschillende situaties goed van pas. Er zijn behoorlijk grote schoudertassen (soms zo groot dat ook hier je laptop in past), maar er zijn ook schoudertassen die kleiner en daardoor een stuk praktischer zijn. De grote schoudertas dames (https://www.thebagstore.nl/tassen/schoudertassen/eigenschap-geslacht_tas-79-dames) zijn erg geschikt voor een middag lunchen of voor een uitje naar het pretpark, terwijl de grote eerder van pas komt wanneer je nog even wat boodschappen bij de supermarkt moet halen. Welke schoudertas je ook kiest: het is een klassieker die niet mag ontbreken in je kast.

Handtas dames
De handtas is net zo’n klassieker als de schoudertas, maar vaak wat groter. Een handtas kan ook makkelijk gebruikt worden voor een weekend weg of een dag in de stad. Er past veel in, is handig mee te nemen en ziet er vaak ook nog eens goed uit. Daarnaast past de handtas zowel bij formele als casual outfits en kan een handtas een outfit zowel neutraliseren als juist specialer maken. Je kan er alle kanten mee op in ieder geval en er is voor iedereen wel een geschikte, mooie handtas te koop. Naast de handtas dames is een rugzak dames (https://www.thebagstore.nl/tassen/rugzakken/eigenschap-geslacht_tas-79-dames) een mooie oplossing om je handtas op de rug te dragen, tegenwoordig zijn er veel handtassen op de markt welke je makkelijk om kan bouwen tot een rugzak.

Strandtas dames
Wanneer je naar het strand gaat, lijken alle tassen opeens niet zo geschikt om mee te nemen… behalve een strandtas. De meeste tassen die je in het dagelijkse leven gebruikt zijn namelijk te mooi om mee naar het strand te nemen. Die zie je liever niet vol met zand en zijn daarnaast toch meestal te klein voor de inpaklijst die is opgesteld. Een strandtas daarentegen is gemaakt voor precies dat. Er mag wat zand in komen, hij is groot (waardoor vaak zelfs wat handdoeken erin passen) en heeft meestal een echte ‘strand-uitstraling’. Mooi meegenomen.

Ted Baker Ted Baker