Geen vaste woningen, maar standplaatsen gewenst voor uitbreiding woonwagenlocatie Zomervaart

Commissievergadering 1 juni

HOORNGIDS | Menno Jas (De Realistische Partij) wil het voornemen om de woonwagenlocatie Zomervaart uit te breiden op de agenda van de komende raadsvergadering plaatsen. Hij wijst op het feit dat het plaatsen van vaste woningen op de locatie tegen alle regelgeving en afspraken is. Hij wil in een amendement bewerkstelligen dat de locatie uitsluitend zal worden benut voor het realiseren van standplaatsen. Hij valt over het beleid van woningcorporaties en gemeente om de mensen te laten kiezen tussen woning of woonwagen, terwijl de behoefte aan een vaste woning er niet is.

Zijn standpunt wordt door andere fracties gedeeld. Robert Vinkenborg (ÉénHoorn) noemt ook het institutionele racisme dat steeds weer de kop op steekt. Intermaris heeft in het verleden de mensen vaste woningen enigszins opgedrongen.

Wethouder Marjon van der Ven legt uit dat iedereen uitbreiding wil van het aantal woonplekken en het ligt aan de wensen van de bewoners daar of dat een woonwagen of woonwagenwoning of woning betreft. Ook zij ziet institutioneel racisme als niet fraai, zoals de hobbel van het moeizaam verkrijgen van een lening om een woonplek te bekostigen.

Er wordt weer in de raadszaal vergaderd_wethouder Van der Ven aan het woord over woonwagenlocatie Zomervaart Er wordt weer in de raadszaal vergaderd_wethouder Van der Ven aan het woord over woonwagenlocatie Zomervaart