Kunstenaar Collin van der Sluijs gast in HoornRadio Cultuur

HoornRadio Cultuur op HoornRadio elke zaterdag van 12.05 tot 14.00 uur

HOORNGIDS | In het programma HoornRadio Cultuur op zaterdag 12 juni, ontvangt Hendric van Doorn Collin van der Sluijs als studiogast. Hij is de kunstenaar die de zijmuren van de vier woonblokken aan het Westfriese Hof van kleurige afbeeldingen voorziet. Hendric praat met hem over het idee, de voorkeur voor vogels en de uitvoering.

Collin Van der Sluijs is een ras talent. Hij groeide in de graffiti. Zijn kindertijd is bepaald door de grafische impulsen van de straat waar hij als 11-jarige al deel uitmaakte van de street art scene. Tijdens zijn opleiding maakte hij kennis met traditionele verftechnieken en verschillende dragers. Zijn grafische stijl vertoont nog steeds de trekken van de straat, maar tegelijk is het verhalend en figuratief.

Zijn werk is gepubliceerd in magazines, boeken, galeries en te bewonderen op muren in Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, België, Verenigde Staten, Luxemburg, Italië, Spanje en ook op verschillende plaatsen in ons land.

HoornRadio is in en rond Hoorn te ontvangen op DAB+, wereldwijd op hoornradio.nl en app tunein radio. Vanaf zaterdagavond 19.30 uur is het programma een week lang alsnog te beluisteren via ’Live Gemist’ op de website hoornradio.nl (ook op smartphone en tablet te ontvangen).

Foto: HoornRadio/HoornGids/Wally Ooms

Collin van der Sluijs aan het werk Collin van der Sluijs aan het werk