Dit zijn de meest bijzondere tassen voor zomers flaneren

18-06-2021

HOORNGIDS | De zomer is hét seizoen voor flaneren. Over boulevards en stranden, langs terrasjes en over pleinen. Flaneren wordt omschreven als ‘lopen om te kijken en gezien te worden’. Niets mis mee. De vraag is wel: wat trek je aan en wat draag je bij je? 

Een zomerse outfit bestaat uit kleding in frisse kleuren en bij flaneren horen wapperende rokken, wijde broeken en kekke sjaaltjes. Laten we zeggen dat de ‘opwaaiende zomerjurken’ het nog altijd goed doen. Deze titel van deze debuutroman van Oek de Jong staat nog altijd als een huis. 

Flaneren met een stevige zonnebril op en een bijpassende tas
Naast fladderende en opwaaiende kleding, draag je natuurlijk een stevige zonnebril en een bijpassende tas. Een tas die tot de verbeelding spreekt en waar je evenzogoed mee kunt zwaaien en zwiepen. We stellen je er een aantal aan je voor. 

-Draag een handtas à la Jackie Kennedy
Laten we ervan uitgaan dat je kiest voor een handtas (https://www.thebagstore.nl/tassen/handtassen) die voor een klassieker doorgaat. Denk Jackie Kennedy die haar handtas meestal losjes over de onderarm droeg. Deze houding is typisch voor het flaneren over boulevards. Je vervolmaakt er je klassieke look mee, zeker als je er een Jackie mantelpakje bij draagt en een grote zonnebril op je neus zet. Wedden dat je bekeken wordt? In positieve zin natuurlijk, want stijlvoller krijg je het niet. 

-Kies voor een veelzijdige Cowboysbag
Een voorbeeld van een tas die ook de show steelt is de nieuwste Bag van Cowboysbag (https://www.thebagstore.nl/tassen/cowboysbag), uit de Toned Nubuck collection, die weer deel uitmaakt van de High Summer collectie van dit bekende merk. Deze collectie biedt stijlvolle tassen met een sportieve look. Je draagt zo’n tas over je schouder of crossbody en het past bij werkelijk iedere outfit. Of je nu een broekpak draagt, een jumpsuit, een rok of short. Deze fraaie tassen van een hoge kwaliteit passen er altijd bij. 

-Na een schooldag flaneren in het park
Ben je nog scholier, dan ga je natuurlijk graag uit school vandaan even naar de boulevard, naar het terras of het veldje in het park waar je op een zomerse dag met vrienden samenkomt. De tas die je draagt is een heuse schooltas (https://www.thebagstore.nl/tassen/schooltassen), maar allerminst saai. Voorbeelden? Een nieuwe Legend tas of een Bold Banana. Het zijn tassen om door een ringetje te halen. Ze doen niet onder voor welke tas dan ook. 

Zo zijn er heel veel merken die schooltassen bieden die je eigenlijk ook voor andere gelegenheden prima in kunt zetten. Kies in ieder geval voor een zomerse print in een lekkere frisse kleur. Zo’n tas kan vervolgens jaren mee, zeker als je er eentje kiest met daarin een laptopvak, voldoende ruimte en van een duurzaam materiaal gemaakt zoals PU of leer. Het is lastig hier allerlei voorbeelden te geven want dé schooltas bestaat niet. De schooltas is een tas die bij jou past en waar je alles in kwijt kunt wat je mee naar school wilt nemen. Maar een aantal merken willen we ter inspiratie wel even noemen. Denk eens aan schooltassen van Dakine, Lefrik, Tommy Hilfiger, Herschel en Fjällraven. Deze tassen zijn niet alleen functioneel maar ook stijlvol vormgegeven. Kun je prima mee voor de dag komen. Op school en aan de boulevard. In het park en op het terras.

Bijzondere tassen Bijzondere tassen