Van tassen waar muziek uit komt tot tassen in Bohemian stijl

19-06-2021

HOORNGIDS | Wist je dat de tas die door scholieren het vaakst gedragen wordt de rugzak is? Maar liefst zeventig procent van de leerlingen draagt deze tas op de rug, maar inmiddels is de laptoptas in opmars. Niet in de laatste plaats omdat de laptop een onmisbaar product is geworden dat ook op school ingezet wordt. 

Dat wil echter niet zeggen dat er voor heel andere tassen wordt gekozen. In de meeste gevallen kiezen ook dan leerlingen voor een rugzak, maar in dit geval met een gewatteerd laptopvak erin. Een laptoptas (https://www.thebagstore.nl/tassen/laptoptassen) dus. 

Tassen met wireless speakers
Dat daar muziek in zit, blijkt uit de populariteit van rugzakken met daarin wireless bluetooth speakers verwerkt, waar een helder en mooi geluid uit komt. Op die manier kunnen jongeren overal waar ze maar zijn naar hun favoriete nummers luisteren. Binnenin de tas is er genoeg ruimte voor schoolspullen en een apart vak voor een laptop van 15-inch. 

Geluidloze tassen in vintage stijl
Wil je het wat rustiger aan doen, dan is een rugzak van Legend (https://www.thebagstore.nl/tassen/legend) een goede optie. Niet alleen voor scholieren overigens. Deze rugzak is een elegant exemplaar van een prachtig leer gemaakt die jaren meegaat. Legend is een kwaliteitsmerk dat ook andere tassen biedt zoals bijvoorbeeld handtassen, schoudertassen en shoppers. Zo’n tas groeit in de loop der jaren met je mee en wordt mooier naarmate je deze langer draagt. 

Bohemian style tassen
Legend tassen zijn er overigens in verschillende stijlen, en die met een vintage look springen eruit. Echte stoere tassen die passen in de Bohemian stijl die momenteel helemaal hip & happening is. Zowel op het schoolplein als elders. De laissez-faire look doet het goed bij verschillende doelgroepen. Denk Ibiza, hangmat, cowboylaarzen, tattoos. Dat! 

Onbezorgde natuurlijke levensstijl
Waar die Bohemian stijl vandaan komt? Het staat voor een onconventionele levensstijl. Een onbezorgd leventje zonder strakke banden en scherpe tradities. Vooral niet burgerlijk en een beetje losbandigheid worden gewaardeerd. Deze Bohemian levensstijl werd vooral in de negentiende eeuw door kunstenaars in de praktijk gebracht. 
Zoals het er toen aan toe ging, gaat het nu niet meer. Uitzonderingen daargelaten. Wel kiezen veel mensen voor bepaalde aspecten van deze levensstijl door dichter bij zichzelf te blijven en zich niet te veel vast te leggen. Een zo onbezorgd en vrij mogelijk leven, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Wie wil dat nou niet? 
Het uit zich in wijdere kleding (weg met die skinny jeans), veel sieraden, leren vintage producten zoals de eerdergenoemde tassen, biologisch eten (veel vegan) en een natuurlijke inrichting van het huis. 

Schoudertas in Bohemian style
Ben je op zoek naar een nieuwe schoudertas (https://www.thebagstore.nl/tassen/schoudertassen) en zie jij die Bohemian stijl wel zitten, dan kun je voor zo’n tas heel goed bij Legend terecht. Deze tassen strálen vrijheid uit en zijn van een design dat helemaal bij de levensstijl past die wat losjes is. Het leer is soepel, de sluitingen zijn stoer en de kwaliteit is hoog. Duurzaam en natuurlijk. 
Dat bij deze levensstijl ook muziek past, staat buiten kijf, maar dat komt in dit geval niet uit de tas. Die maak je zelf, want als ware Bohemian bespeel je natuurlijk zelf de gitaar of de viool. Om maar twee populaire instrumenten te noemen. Bij een kampvuur, met een paar stevige cowboyboots aan je voeten of leren slippers. Een heuse hippiejurk of spijkerbroek met wijde blouse en natuurlijk die duurzame leren stoere tas om je schouder. That’s the spirit.

Tassen Tassen