Els Visser verlaat Bedrijfsregio Noordwest-Holland

ingevoerd op 25-3-2006

Directeur Els Visser gaat de Bedrijfsregio Noordwest-Holland verlaten. Per 1 juni 2006 zal ze haar werkzaamheden voor de Bedrijfsregio Noordwest-Holland beëindigen. Els Visser verruilt haar werkzaamheden als directeur voor een nieuwe uitdaging in Frankrijk. Voorafgaand aan haar definitieve vertrek, zal er op 11 mei aanstaande een afscheidsreceptie plaatsvinden.
 
In 1992 werd Els Visser benoemd tot directeur van de Stichting Westfriesland Méér, een economisch samenwerkingsverband tussen overheid en bedrijfsleven, dat zich in die tijd vooral richtte op de economische promotie van Westfriesland. In de loop der jaren werden de doelstellingen verbreed en veranderde de naam van de stichting in 1995 in BedrijfsRegio Westfriesland. Het zwaartepunt van de werkzaamheden kwam op het behoud en aantrekken van bedrijven naar Westfriesland te liggen. Niet alleen boekte de stichting onder leiding van Els Visser successen op het gebied van economische promotie en acquisitie, ook bleek zij een uitstekende bruggenbouwer te zijn en ontstond er een unieke samenwerking tussen dertien Westfriese gemeenten, Kamer van Koophandel, het georganiseerde bedrijfsleven en een veertigtal sponsors uit deze laatste sector.

In 2004 fuseerde de BedrijfsRegio Westfriesland met de Bedrijfsregio Alkmaar, waaruit de huidige Bedrijfsregio Noordwest-Holland is voortgekomen. Ook bij deze organisatie kwam Els Visser aan het roer te staan. De vijf man tellende stichting spant zich in om door middel van actieve acquisitie en economische promotie de bestaande werkgelegenheid in de regio vast te houden en nieuwe bedrijven binnen te halen. In de Bedrijfsregio Noordwest-Holland werken zestien gemeenten en diverse organisaties uit het bedrijfsleven samen om te zorgen voor de versterking van de economische positie van Noordwest-Holland. De werkzaamheden van de Bedrijfsregio Noordwest-Holland zullen later dit jaar worden overgenomen door het Ontwikkelingsbedrijf Noordwest-Holland.