15.000 euro beloning voor gouden tip in het onderzoek rond dood Sjaak Groot (video)

'Ome Sjaak' Sjaak Groot was zeer geliefd onder zijn dorpsgenoten

HOORNGIDS | De 72-jarige Sjaak Groot kwam onlangs in zijn woning in Berkhout door een misdrijf om het leven. Uit onderzoek blijkt dat geweld het slachtoffer fataal is geworden in de nacht van zondag 13 op maandag 14 juni 2021. Door wie en waarom is nog onduidelijk.

De Hoofdofficier van Justitie looft per direct een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip in het onderzoek rond de dood van Sjaak Groot.

Sjaak Groot, ook wel Ome Sjaak genoemd, was zeer geliefd onder zijn dorpsgenoten. Waarom iemand hem iets zou aandoen, is vooralsnog een raadsel. Zondagavond 13 juni is Sjaak nog met bekenden iets gaan eten in een nabijgelegen restaurant. Vermoedelijk is hij rond 21.10 uur thuisgekomen.

Het lijkt erop dat hij tussen 23.00 en 09.15 uur is overmeesterd in zijn woning aan het Oosteinde. De indringer is of de indringers zijn vermoedelijk via een kapotgeslagen ruit in de hal binnengekomen.

Gevonden door buren

Een mogelijkheid is dat Sjaak zich flink heeft verweerd en dat met de dood heeft moeten bekopen. Twee van zijn buren vonden nog geen twaalf uur later Sjaaks levenloze lichaam. De politie sluit niet uit dat de dader of daders zelf ook gewond zijn geraakt. 

Personenauto

Een getuige heeft die nacht een voertuig over het Oosteinde horen wegrijden. Het betreft zeer waarschijnlijk een personenauto, die wegreed richting de Spierdijk, in de richting van Heerhugowaard (N194) of Avenhorn/De Goorn. Mogelijk waren dit de daders en anders belangrijke getuigen. Heeft u de auto gezien of weet u wie erin zaten? Neem alstublieft contact op.

Help de politie

Beschikt u over informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Heeft u iets gezien of gehoord wat te maken kan hebben met de dood van Sjaak de Groot? Neem alstublieft contact op, zeker ook als u over mogelijk relevante bewakings- of dashcambeelden beschikt.
Vertrouwelijk uw informatie doorgeven, kan in dit onderzoek via het Team Criminele Inlichtingen van de politie-eenheid Noord-Holland. Bel daarvoor 06 879 782 04.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN (https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/formulier/2021/juni/04-gewelddadige-dood-72-jarige-berkhouter.html?utm_source=OV)

Bron: Politie 

Opsporing verzocht Opsporing verzocht
De woning van ‘Ome Sjaak’ aan het Oosteinde De woning van ‘Ome Sjaak’ aan het Oosteinde
Van deze deur was de ruit kapotgeslagen Van deze deur was de ruit kapotgeslagen
De vlucht van de dader(s) ging vermoedelijk via de N194 De vlucht van de dader(s) ging vermoedelijk via de N194
Sjaak Groot Sjaak Groot