Horeca kan vrijdagavond open blijven na tien uur

25-06-2021

HOORNGIDS | Goed nieuws voor iedereen die behoefte heeft om er vandaag nog op uit te gaan zonder het risico om tegen een sluitingstijd van 22.00 uur aan te lopen. Burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn heeft na een eerdere mededeling van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) daartoe besloten.

Zaterdagmorgen zou de nieuwe regeling officieel ingaan, maar in dat geval zou er een hiaat zitten tussen vanavond 22.00 uur en middernacht. Er is nu dus toestemming verleend om die twee uurtjes open te kunnen blijven zonder dat dit beboet wordt.

Minister Grapperhaus heeft het nieuws ook doorgegeven aan de leiding van de politie, en volgens hem is daar vanuit de politie zeker begrip voor. “We zijn natuurlijk een land waar we af en toe wel eens iets gedogen”, aldus Grapperhaus. Hij hoopt met de versoepeling dat mensen vrolijker worden, en dat ziet hij nu al om hem heen gebeuren. Wel vindt hij het belangrijk als iedereen rekening houdt met het coronavirus. Hij beklemtoont: “Mensen geniet, maar doe dat wel met mate en met maatregelen.”
 

Cafe Barrels Cafe Barrels