Skeelerlessen op school leiden tot extra aanwas bij STG Hoorn

Skaten is hot, je bent lekker buiten en is makkelijk in je eentje te doen

HOORNGIDS | Skaten is hot! In de afgelopen coronatijd zijn steeds meer mensen gaan skaten of skeeleren. De sport is makkelijk in je eentje te doen en je bent lekker buiten. De skates vlogen dan ook de winkels uit. Dat de populariteit van het skeeleren stijgende is, merkten ook de gymdocenten van diverse basisscholen in Hoorn. Zij hebben in juni in samenwerking met de Hoornse schaatsvereniging STG Hoorn speciale skeelerlessen aangeboden aan de jeugd.

Het project is groots opgezet en ook ondersteund door schaats- en skeelerbond KNSB. Zij voorzagen de scholen en de vereniging van een grote aanhanger vol met skates, bescherming en helmen die de kinderen tijdens de lessen konden lenen. Met flyers van de vereniging en extra promotie via de kanalen van de scholen werd ook een afsluitende instuifmiddag op de wielerbaan naast zwembad De Waterhoorn gepromoot. Na drie weken van clinics op de scholen kwamen zo’n vijftig kinderen op deze speciale middag af om te kijken hoe het er bij een training aan toegaat.

De interesse vanuit de jeugd was zo groot, dat de schaatsvereniging voor het restant van het zomerseizoen een extra skeelertraining heeft ingesteld. Voortaan wordt er op de woensdag van 18 tot 19 uur getraind op de wielerbaan. De eerste training viel door het slechte weer helaas in het water, maar de vereniging is positief over het vervolg. De trainingen gaan de hele zomer door totdat het schaatsseizoen in oktober weer begint.

Zowel de gymdocenten als de vereniging is enthousiast en gezamenlijk maken zij alweer plannen voor het najaar, als het schaatsseizoen weer begint, en het voorjaar van 2022. De skeelerlessen vormen een leuke afwisseling voor de kinderen en past binnen de visie van de Hoornse scholen om de kinderen een brede sportbeleving te bieden.

Geïnspireerd geraakt om ook te skeeleren? STG Hoorn biedt gratis proeftrainingen aan. Aanmelden kan via de website stghoorn.nl (https://www.stghoorn.nl/), waar ook meer informatie te vinden is over de club.

Lekker buiten skaten Lekker buiten skaten