Toegenomen belangstelling voor gezondheid, sporten en welzijn. Welk type sport bh is geschikt voor jou?

01-07-2021

HOORNGIDS | ”De meeste mensen denken tegenwoordig aan hun gezondheid en denken erover om te gaan sporten”, zegt Sharen Turney, die van 2000 tot 2016 chief executive officer van Victoria’s Secret was. ”Iedereen heeft daar een deel van in hun dagelijkse leven. Dus ik denk dat mensen gewoon wakker worden met het feit dat dit een ander deel van ons leven is.”

”Er zijn veel verschillende soorten beha’s en sportbeha’s die verschillende soorten gebruik hebben, of het nu high-impact of low-impact is”, voegde Turney eraan toe. ”Sport bh’s zijn niet alleen om in te sporten, maar ze zijn ook zeer comfortabel voor dagelijks gebruik. Een shock absorber sport bh (https://sportbh.nl/shock-absorber/) is bijvoorbeeld een typische high-impact sport bh. Een panache sport bh (https://sportbh.nl/panache-sport-bh/) of van Anita Maternity (https://sportbh.nl/anita-maternity/) kun je gewoonweg voor dagelijks gebruik dragen.”

Wat is een sportbeha en wat is het verschil met een normale bh?
Sportbeha’s zijn beha’s die zijn ontworpen om te sporten. Ze bieden extra ondersteuning, minimaliseren de beweging van de borst en gaan goed om met vocht. Sportbeha’s verschillen van andere bh’s omdat ze zijn gemaakt om te voorkomen dat je borsten bewegen tijdens het uitvoeren van fysieke activiteiten. Het typische ontwerp van een sportbeha voorkomt dat je borsten alle kanten op stuiteren, in tegenstelling tot gewone beha’s die de zwaartekracht alleen maar tegengaan.
Sportbeha’s zijn ook gemaakt van comfortabele materialen zoals vochtafvoerende microvezels en badstof voeringen, die beter tegen zweet kunnen dan populaire bh-materialen zoals nylon en satijn. Er is geen schuren of pijn, dus je kunt je volledig concentreren op die planken en burpees.

Hoe dient een sportbeha te passen?
Sportbeha’s moeten passen als alledaagse beha’s en ze moeten worden gekocht in dezelfde maat die u normaal draagt. Het doel is dat u uw sportbeha niet hoeft aan te passen of naar beneden te trekken tijdens het sporten. Je borsten moeten goed in de cups passen zonder te morsen.
Tip: Als u een sportbeha probeert, haal dan diep adem om te testen hoe het voelt als uw longen zich tijdens een training met lucht vullen. En zorg er natuurlijk voor dat je een sport-bh koopt met kenmerken die passen bij je borstomvang en de activiteiten waarvoor je hem gaat gebruiken. Met andere woorden, draag geen sportbeha die bedoeld is voor yoga om een ​​marathon te lopen.

Soorten en type sport bh’s
Sportbeha’s vallen in een van de drie categorieën: compressie, met voorvorming of sport bh’s zonder voorgevormde cups. De beste sportbeha voor jou hangt af van de sport die je beoefent en de maat van je borsten.

Compressie sport bh’s
Zoals de naam al aangeeft, houden compressie sportbeha’s je borsten op hun plaats door ze samen te drukken of tegen je lichaam te duwen. Sommigen noemen het misschien ”smooshing”, maar hey, het werkt als je een A-, B- of zelfs een C-cup draagt. In feite kunnen deze beha’s best comfortabel zijn, omdat ze meestal zonder beugels zijn.
Sommige sportbeha’s met compressie zijn geschikt voor grotere bustes, maar ze kunnen ook de gevreesde ’uniboob’ veroorzaken, die er onnatuurlijk uitziet en tot schuren kan leiden. Als je maat D of groter draagt, overweeg dan om sportbeha’s met inkapseling te dragen.

Sport bh’s met voorvorming
Sportbeha’s met voorgevormde cups hebben een cup voor elke borst, meestal met een beugel, die je borsten scheidt en op hun plaats houdt. Als je van high-impact workouts houdt, zijn deze ideaal omdat ze stuiteren elimineren en spanning verminderen. Dat kan helpen om de borsten na verloop van tijd parmantig te houden.

Sport bh Sport bh