Zoektocht naar Sumanta Bansi bij Scharwoude gaat voort

Vervolg van eerdere zoektochten in recreatiegebied De Hulk

HOORNGIDS | Na eerder zoektochten in het recreatiegebied De Hulk in Scharwoude startte vrijdag 2 juli wederom een zoekactie naar het lichaam van de vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn. Eerder was al aangekondigd dat de zoekactie over meerdere dagen gepland staat.

Het gebied stond ook nu weer in het teken van diverse zoekacties. Op 19 april werd in het water een onderdeel van een schep aangetroffen dat werd veiliggesteld en onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Resultaten met betrekking tot het NFI-onderzoek zijn nog niet bekend. De laatste zoektochten leverde geen nieuwe informatie op.

Afgezet gebied
De politie zal het zoekgebied de komende dagen beveiligen door onder andere het plaatsen van afzetlint en diverse camera’s. De reden hiervoor is om te voorkomen dat recreanten het gebied betreden en op deze wijze mogelijke sporen vernietigen of de grond verstoren. Dit kan het lopende strafrechtelijk onderzoek schaden. Het terrein is daarom gedurende de zoekacties van de politie niet te betreden.

Foto’s: Inter Visual Studio / Jason Doorson

Zoektocht Sumanta Bansi 3 Zoektocht Sumanta Bansi 3